Witam, panowie czy ktoś z Was już spotkał się z taką sprawą? Niestety nie mogę znaleźć na forum takiego tematu do D3... Upał, korki ponad 30 st, klima przestała chłodzić. Następnego dnia po normalnej przejażdżce 10 km temperatura zaczeła wzrastać z 90 na 110... zjechałem na pobocze, wezwałem assistance, laweta zabrała A8 - nie chciałem z niczym ryzykować. Dzisiaj mechanik włączył ją na warsztacie odkręcił korek od zbiorniczka wyrównawczego i po nagrzaniu płyn zaczął wypływać do góry. Stwierdził, że zanim zaczniemy szukać sprawdzimy testem obecność Co2 w płynie. Po 20 min. płyn zabarwił się na zielono

uszczelki pod głowicą do wymiany... trochę mnie zatkało! Owszem liczę się, że to A8 i będzie kosztowało, wybór zakupu był świadomy. Tylko pytanie skąd uszczelka poszła i czy taki test jest na 100% wiarygodny? Auto sprowadziłem z Niemiec 193 000 km z potwierdzonym przebiegiem w serwisie Audi. 195 km założony gaz za 5 500 zł - 231 000 km wyszedł taki problem. Obstawiałem termostat, pompę wody czy chłodnicę, ale nie uszczelkę

Czy ktoś już miał taką robotę u siebie? Jakie koszty +/- ?
[ Dodano: 2016-06-29, 19:43 ]
Dodam tyko, że płynu nie ubywało, oleju nigdy grama nie dolałem - od wymiany do wymiany, dosłownie żadnych problemów... a tu nagle ciach!