Mam taki problem z moja maszyna przedwczoraj kiedy przyspieszylem auto sie zamulilo i zapalila sie kontrolla swiec zarowych i zaczela migac ... Z tego co wyczytalem na tym forum to przelaczylo sie w tryb awaryjny ... Nastepnego dnia z rana problemu nie bylo jak autko zimne nic sie nie palilo i szlo jak szalone ale pozniej po tym jak pojezdzilem znowu wyskoczyla migajaca kontrolka swiec zarowych ... Podjechalem do mechanika zczytal bledy i powiedzial ze mam do wymiany taka czesc 059 145 725 A ponownie przeszukalem net i doszedlem ze jest to czesc ze sterownikami do turbiny ... Podobno te sterowniki maja tendencje do padania po pewnym czasie ... Moje autko ma przejechane 110 000 mil ... Mechanik skasowal bledy i dodatkowym zewnetrznym wentylatorem ostudzil turbine ... Wyjechalismy na kolejna jazde probna i bylo git poki autko sie nie nagrzalo tylko teraz zamiast migajacej kontrolki swiec zarowych pali sie non stop kontrolka silnika i autko dalej brakuje mocy ... I teraz moje pytanie do Was jak oceniacie to co diagnosta wyczytal z vaga ... Bo dzwoniac do dealera audi w Kielcach z zapytaniem o ta dana czesc dostalem odpowiedz ze osobmo nie ma takiej opcji jezeli juz to tylko razem z turbina za jedyne 6400zl !!!!!!!! Wiec ta opcja odpada ... Ale bardzo dziwna sprawa bo gdzies na forum ktos mial ten sam problem i kupil nowe sterowniki za 450zl tak napisal i ze po ich wymianie wszystko bylo git ... Do tego dodal ze nie poleca regenerowac starych czesci bo to koszta w granicach 360zl i poleca kupic czesc nowa ... No ale ztego co powiedzieli w serwisie takiej opcji brak .... I badz tu madry ... Teraz tak ... znalazlem cala turbine w bardzo dobrym stanie dokladnie z takimi sterownikami jakie kazal mi wymienic moj diagnosta za 1500zl jest to super cena w porownaniu z tym co powiedzieli w serwisie ale ale ale ... Czy to napewno ta czesc odpowiada za moje kontrolki i brak mocy ??? Doradzcie mi bo nie chce wydac 1500zl wymienic dana czesc i uslyszec ze to chyba nie to ......... Ludzie na forach pisza o innych przyczynach spowodowanych takimi objawami ... PS. Bede teraz 10 dni nad morzem w Krynicy Morskiej moze ma ktos tam ( na pomorzu) warsztat albo dobrego mechanika ktory pomoze mi z tym problemem ??? Czy mam kupic ta turbine i wymienic same sterowniki i miec w zapasie turbinke do wymiany jakby co ???? Pomozcie mi
![:)](https://a8team.pl/images/smilies/usmiech.gif)
Dzieki z gory za Wasza pomoc ...