![]() |
![]() |
![]() |
[D4 14 3.0TDI ] Biały nalot koło turbiny
[D4 14 3.0TDI ] Biały nalot koło turbiny
Ostatnio zmieniony 03 lut 2018, 18:43 przez marazz, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje A8 wlasnie zaliczylo taka sama usterke. Ten sam silnik, prawie 3 latek, prawie 50tys km na liczniku.
Para leciala z przednich kol i spod maski. Ciagle na gwarancji, auto pojechalo na lawecie do Audi. Ciesze sie, ze usterka nastapila po krotkiej trasie i zostala wykryta w domu, a nie jak gnalam przez Niemcy ostatnio. Bylabym pewnie z jeden dzien w plecy i miala nieplanowany postoj w hotelu.
![Obrazek]()
Para leciala z przednich kol i spod maski. Ciagle na gwarancji, auto pojechalo na lawecie do Audi. Ciesze sie, ze usterka nastapila po krotkiej trasie i zostala wykryta w domu, a nie jak gnalam przez Niemcy ostatnio. Bylabym pewnie z jeden dzien w plecy i miala nieplanowany postoj w hotelu.
-
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2014
- Silnik: V6 3.0 TDI
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Imię: Arek
witam ...mam podobny problem , pokazał się nalot na rurce , okazało się że rurka jest pęknięta i wydostawał się z niej płyn ADblue , potem pokazał się napis (awaria ADblue za 1000km brak możliwości odpalenia samochodu) i teraz mam duży problem ... rurka wymieniona , ADblue zalane do pełna w VCDS nie p9kazuje żadnych błędów a informacja o awarii ADblue nadal jest wyświetlana i pozostało mi 200 km , potem juz auta nie odpale 🥴 ma ktoś pomysł jak wykasować ten komunikat ??? bardzo proszę o pomoc !