![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 3.7PB/LPG ] TIP- Ile oleju, jaki zapach i kolor?
-
- Forum Audi A8
[D2 95 3.7PB/LPG ] TIP- Ile oleju, jaki zapach i kolor?
Witam, kolejny problem zlałem olej ze skrzyni ( 3,7 bez Q ) i mam pytanie po odkręceniu korka ile powinno mi wylecieć oleju oraz jaką barwę powinien mieć i jaki zapach. I jaki zamiennik można wlewać do tej skrzyni( 5hp19). Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 15:13 przez GregoA8, łącznie zmieniany 3 razy.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Za niewiedzę właśnie się płaci..........jak poszukasz trochę w necie to zobaczysz ,że olej orginalny dla AUDI do 5HP robi właśnie...... ESSObobasgoleniow pisze:zamiennik przestan kolego oryginal tylko lej ja placilem w niemieckim serwisie 14 euro za litr

baniak 20 litrów kosztuje 450zł a ty za litr płacisz 60zł

[ Dodano: 2010-08-07, 22:37 ]
co za bzdura!!!chyba,że oleju nie było.szeryfisch pisze:Jak odkrecisz korek to wyleci ze 2-3l oleju.
Czytać forum i głupot nie pisać ,dice111 wyżej podał linki i zawarł całą esencję.
-
- Super Klubowicz
Czytaj, czytaj. Tymczasem ja pisze bo wiem ile wycieka po wykreceniu korka. No moze wycieknie ze 4l, pozostale 2 po zdjeciu miski olejowej a reszta jest w konwerterze.zanjac pisze: [ Dodano: 2010-08-07, 22:37 ]co za bzdura!!!chyba,że oleju nie było.szeryfisch pisze:Jak odkrecisz korek to wyleci ze 2-3l oleju.
Czytać forum i głupot nie pisać ,dice111 wyżej podał linki i zawarł całą esencję.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
- colln
- Super Klubowicz
ESSO już nie, obecnie przejął to Mobil (ale oznaczenia te same),zanjac pisze:olej orginalny dla AUDI do 5HP robi właśnie...... ESSOo numerach właśnie LT 71141
![]()
baniak 20 litrów kosztuje 450zł
PS. jak kto chce mogę odstąpić na wymianę bo właśnie takowy zakupiłem
(na wymianę statyczną ze zdjęciem miski potrzeba 6 litrów)
dokładnie w konwerterze ..........ale nie takie ilości jak napisałeś przyjacielu :shock: ,wyżej colln ci napisał ile powinno zlecieć na zimnym silniku i nie uruchomionym :-/szeryfisch pisze:a reszta jest w konwerterze.
ps konwerter nie z gumy nie rozciągnie sie, chyba ,że chłodnicę oleju włączono do chłodnicy płynu chłodniczego

-
- Forum Audi A8
Jutro sprawdzę dokładnie ile oleju spuściłem, ale ten olej śmierdzi strasznie. Chciałem wlać spowrotem do skrzyni, dolać nowego do stanu i zobaczyć czy będzie chodziła normalnie, bo jak pisałem w innym poście to włączył mi się tryb awaryjny, a później zauważyłem że cieknie skrzynia, gdzieś jakby z góry.
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Ja nie wiem co bierzecie ale podzielic sie nikt nie chce...zanjac pisze: dokładnie w konwerterze ..........ale nie takie ilości jak napisałeś przyjacielu :shock: ,wyżej colln ci napisał ile powinno zlecieć na zimnym silniku i nie uruchomionym :-/
ps konwerter nie z gumy nie rozciągnie sie, chyba ,że chłodnicę oleju włączono do chłodnicy płynu chłodniczego![]()
![]()
Napisalem ze po odkreceniu korka zleci max 4l po zdjeciu miski kolejne 2 a Ty mi sie sadzisz ze colln mi napisal ile powinno zleciec. Wiec skoro ja pisze ze ma zleciec 6 i colln pisze ze ma zleciec 6 to kto ma k^^&a racje?

BTW myslisz ze w konwerterze nie zmiesci sie pozostale 3l oleju? Bo matemacznie skoro w skrzyni jest 9 to jak zlejemy 6 to zostanie nam 3. A gdzie nam zostanie? W konwerterze.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
- colln
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz