części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D4 11 3.0TDI ] Aktualizacja sterownika skrzyni biegow

Silasdiablo_PL
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D4 11 3.0TDI ] Aktualizacja sterownika skrzyni biegow

Post autor: Silasdiablo_PL » 21 wrz 2020, 21:42

Witam chcialem spytac o aktualizacje skrzyni biegow. Chodzi mi dokladnie jakie zmiany to wprowadzi. Wiem ze kazda aktualizacja cos zmienia ale chcialbym sie zapytac o konkrety i odczucia. Ja mam jenda obawe poniewaz mam podniesiona moc silnika do 310 KM i 650NM i nie wiem czy ta aktualizacja wplynie na plus. Jak ktos przerabial sprawe poprosze o odczucia. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 21 wrz 2020, 22:34

producent nie dzieli się changelogiem softu... co najwyżej napisze "poprawia pracę skrzyni" i tyle....takich informacji od nikogo nie uzyskasz

Jacek82
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Jacek82 » 22 wrz 2020, 11:49

po aktualizacji skrzyni w sterowniku silnika będzie miał seryjne oprogramowanie

Silasdiablo_PL
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Silasdiablo_PL » 22 wrz 2020, 19:32

Jacek82 pisze:po aktualizacji skrzyni w sterowniku silnika będzie miał seryjne oprogramowanie
Skrzynia jest na orginalnym oprogramowania,a a mapa wgrana jest w silnik i ona zmienia prawdopodobnie tylko dawki powietrzno paliwowe wiec skrzynia nie zostala ruszona. Zostalem zapytany przez ASO czy moga rowniez wgrac nowy steronik silnika ktory jest w cenie, oczywiscie powiedzialem ze tylko skrzynia i sie zgodzili tylko na skrzynie biegow. Tak naprawde szukalem kogos kto zrobi mi remap skrzyni biegow ale zazwyczaj pisza ze tylko DSG robia i ze mojej skrzyni nie ruszala,a jak juz ktos sie znajdzie to maja takie ceny ze glowa boli wiec zostalem przy orginalnym programie co i tak daje fajne osiagi jak na Longa bo przyspiesza do 100 w okolo 5 sekund

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D4 (2009 - 2017)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl