![]() |
![]() |
![]() |
[D3 05 3.0TDI ] Czujnik abs
[D3 05 3.0TDI ] Czujnik abs
Witam mialem do zmiany czujniki absz tylu i tu pytanie czy przednie czujniki abs a tylne to to samo? W otwor weszly ale czy beda one poprawnie pracowac i zczytywac prędkość kola?
leon0376, po zalozeniu czujnikow ( pochodzily z anglika z przednich zwrotnic ) przy ostrym skrecie w lewo lub w prawo wlacza sie szpera(system eds) i koła przeskakuja, co moze byc przyczyna? wiem ze byl ten watek na forum i pisali wlasnie o czujnikach abs ktore przeklamuja wartosci i dlatego wlacza sie szpera. dodam ze nie pala sie kontrolki i po podlaczeniu kompa brak bledow
leon0376, mialem juz duzo quattro i w d4 tez tak nie mam, tu cos ewidentnie jest nie tak przy skreconej kierownicy tylne kola uderzają tak jakby most chcial odpasc, cos nie tak jest z czujnikami
[ Dodano: 2019-03-10, 21:43 ]
Dziwna sprawa dzis jechalem (bylo mokro jesli ma to znaczenie) i nic z tylu nie bylo cichutko bylo, a wczoraj nie dało się jezdzic. Ktos wie o co chodzi?
[ Dodano: 2019-03-12, 21:59 ]
[ Dodano: 2019-03-13, 18:55 ]
Czy czujniki abs trzeba jakos ustawic? Na tym forum duzo osob pisało że trzeba je wlozyc do konca i cofnąć o 1-2mm czy to prawda? Mógłby ktos to potwierdzic? Jesli tak to czym je zablokowac zeby przy dokrecaniu śrubki nie dochodzily dalej?
Dziwna sprawa dzis jechalem (bylo mokro jesli ma to znaczenie) i nic z tylu nie bylo cichutko bylo, a wczoraj nie dało się jezdzic. Ktos wie o co chodzi?
[ Dodano: 2019-03-12, 21:59 ]
Ktos wie co moze powodować zalaczanie sie EDS?Joey pisze:leon0376, mialem juz duzo quattro i w d4 tez tak nie mam, tu cos ewidentnie jest nie tak przy skreconej kierownicy tylne kola uderzają tak jakby most chcial odpasc, cos nie tak jest z czujnikami
Dziwna sprawa dzis jechalem (bylo mokro jesli ma to znaczenie) i nic z tylu nie bilo cichutko bylo, a wczoraj nie dało się jezdzic. Ktos wie o co chodzi?
[ Dodano: 2019-03-13, 18:55 ]
Czy czujniki abs trzeba jakos ustawic? Na tym forum duzo osob pisało że trzeba je wlozyc do konca i cofnąć o 1-2mm czy to prawda? Mógłby ktos to potwierdzic? Jesli tak to czym je zablokowac zeby przy dokrecaniu śrubki nie dochodzily dalej?