części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Wybór cichych opon letnich 20"

PawełBS
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 ALL ] Wybór cichych opon letnich 20"

Post autor: PawełBS » 05 kwie 2017, 18:50

Witam, ostatnio zmieniłem felgi z oponami Bridgestone Potenza re050a. Niestety doprowadzają mnie te opony do szału z powodu szumu jaki wytwarzają, na ziemnej oponie gorzej na rozgrzanej trochę lepiej. Wcześniej miałem takie same opony tylko o szerokości 245 i było dużo ciszej. Tłumaczę sobie że szersze 265 szumią trochę bardziej, ale chyba bez przesady? Czytałem trochę na temat tej opony, podobno często się ząbkują i stąd takie wycie. Chciałbym zmienić oponki tylko na jakie żeby nie było podobnej sytuacji.

Zdecydowałbym się na nowe MATADOR MP47 Hectorra ale nie występują w szerokości 265 tylko 255 a to chyba trochę za wąskie na felge 10J <hmm> Narazie pozostają mi używki, raczej cięzko będzie kupić coś nowego niechińskiego do 2tys zł.

Jakie macie doświadczenie z różnymi markami? które były ciche które głośne?
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2017, 10:19 przez PawełBS, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 06 kwie 2017, 10:19

Miałem Potenze na D2, opony super ale do sportowej jazdy, nie bez powodu ładowano je fabrycznie do ENZO. Ja polecam coś z linii Dunlop SP Sport MAXX, z wiadomych przyczyn zjada ją trochę szybciej niż Bridgestone'a, ale różnica w komforcie i ciszy nieporównywalna.
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl