[ - ] Wersja LONG
[ - ] Wersja LONG
Witam
Spotkałem się już z dużą ilością ogłoszeń w których pisze że to wersja LONG, lecz na moje oko wydaje mi się że jest to normalna wersja a nie LONG. Dlatego mam związane z tym pytanie, po czym poznać że A8 jest wersją LONG??
Czy jest to gdzieś napisane??
Spotkałem się już z dużą ilością ogłoszeń w których pisze że to wersja LONG, lecz na moje oko wydaje mi się że jest to normalna wersja a nie LONG. Dlatego mam związane z tym pytanie, po czym poznać że A8 jest wersją LONG??
Czy jest to gdzieś napisane??
Ostatnio zmieniony 07 sie 2013, 10:32 przez Bombel, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobra ale przecież nie będę mierzył auta chodzi o to czy gdzieś to jest napisane np w dowodzie rejestracyjnym albo w nr VIN?? Bo przecież gdzieś to musi być ujęte. Tyle handlarzy sprzedaje A8 pisząc że to wersja LONG ale to może być również normalna wersja zwykły zjadacz chleba tego nie rozpozna, dlatego chcę się dowiedzieć po czym rozpoznać i ewentualnie zgasić handlarza że wciska kit.
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
Niby to tylko 13 cm ale roznica w ilosci miejsca z tylu jest spora. Sam kupujac auto szukalem wersji normalnej, trafila sie L i jest super wygodnie siedzac z tylu. Po wlozeniu nosidelka dla pociechy jeszcze miejsce jest pomiedzy fotelem pasazera, bez ruszania fotela do przodu. Mam wersje 4 osobowa wiec nie ma scisku z tylu.
Pozdrawiam
PiotrekS
PiotrekS
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
-
- Super Klubowicz
Właśnie i ja na to zwracam uwagę , ile razy widzę ogłoszenie typu "A8 LONG!!! "Dla wprawnego oka wystarczy jedno spojrzenie na ilość miejsce na nogi za przednimi fotelami i wszystko jasne czy long czy nie.
, a w gruncie rzeczy patrze na miejsce na nogi pasażera z tyłu ( dokładnie odległość od słupka B do tylnej kanapy ) Sprzedawca przesuwa fotel kierowcy lub pasażera i pstryka foto .
Patrzę na ten słupek B i tą podłogę z tyłu i zaczynam się śmiać , LONG w wersji krótkiej :mrgreen:
Long jest dobry jak jeździsz z tyłu , mam normalną wersje też śmigam z dwójką dzieci ( 5-miesięczny synek z tyłu z mamą ) też w nosidełku , druga córka (3 i pół roku) z przodu na miejscu pasażera .
Siedzę wygodnie , a synek za mną , mam 186 cm wzrostu tak że "krótki" nie jestem :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8