Zakup D3 4,2 tdi
-
- Forum Audi A8
Zakup D3 4,2 tdi
Witam. Czy realne jest znaleźć w miare porządny egzemplarz d3 4.2 tdi do 50000 tys? I jeszcze takie pytanie, czy za taką audi z dużym motorem w 2017 zapłacimy więcej? oczywiście chodzi mi tylko o auta z polski. Pozdrawiam
Do 50k raczej ciężko biorąc pod uwagę że jedynie auta z polski bierzesz pod uwagę. Kupić może i kupisz ale stan takiego auta... rewelacji nie będzie. Warto poszukać poza granicami polski co do akcyzy to oczywiście zapłacimy więcej w 2k17 jednak jeśli kupisz w Polsce już z opłaconą akcyzą to oczywiście już jej nie płacisz
-
- Forum Audi A8
Na Olx jest kilka ciekawych aukcji np ta http://otomoto.pl/oferta/audi-a8-zamian ... xtor=SEC-8
Czy to naprawdę będzie taka porażka? w tej chwili nie jestem w stanie wydać więcej, a chciałbym kupić auto przed nowym rokiem..
Bo pewnie jeśli akcyza wzrośnie to i sprzedający te auta na polskich blachach podniosą ceny swoich aut.
Czy to naprawdę będzie taka porażka? w tej chwili nie jestem w stanie wydać więcej, a chciałbym kupić auto przed nowym rokiem..
Bo pewnie jeśli akcyza wzrośnie to i sprzedający te auta na polskich blachach podniosą ceny swoich aut.
No nie wiem czy 50 tysi za takiego golasa to dobra cenaMarekquattro pisze:Na Olx jest kilka ciekawych aukcji np ta http://otomoto.pl/oferta/audi-a8-zamian ... xtor=SEC-8
Myślałem, że ja mam golasa ale ten to już chyba mega standardowy. Czy jest szansa kupić w podanej przez ciebie cenie. Oczywiście, że tak. Musisz tylko cierpliwie czekać, a Ty jak mówisz nie chcesz czekać. Nie muszę chyba mówić, że pośpiech jest złym doradcą. Myślę, że za ten egzemplarz cena jest przyzwoita. Dodatkowo sprzedawca podaje Vin z własnej woli, a to się często nie zdarza. Jeśli masz wystarczającą ilość gotówki (nawet gdyby był to ideał i tak z 10% wartości wrzucisz na dzień dobry), jedź oglądaj, sprawdzaj i w razie pozytywnej weryfikacji kupuj. I nie przejmuj się "słabym" wyposażeniem. Uwierz mi, że bardziej będziesz cieszył się ze sprawnego golasa niż wyposażonego strupa.
Cena netto.eed pisze:No nie wiem czy 50 tysi za takiego golasa to dobra cenaMarekquattro pisze:Na Olx jest kilka ciekawych aukcji np ta http://otomoto.pl/oferta/audi-a8-zamian ... xtor=SEC-8
E61
-
- Forum Audi A8
Już kiedyś ktoś pytał tutaj o ten samochód, było to w tamtym roku za 54999 zł. Opinie oczywiście w większości negatywne. Nie przejmuje się że golas chodzi mi bardziej o te serce 4.2 tdi I tak teraz za bardzo nie mam co robić, w polsce będę za 2 tygodnie, wtedy postaram się gdzieś ruszyć na oględziny
miałem podobnie tylko ja stwierdziłem ze jak czegoś nie mam to musze stanąć na głowie by to mieć i przez 3 lata spełniłem swoją listę zachcianek wiec jak jest opcja kupna golasa po pieniądzach to można kupować tylko trzeba przekalkulować czy się będzie opłacało potem dokładać swoje zachciankieed pisze:Marekquattro, ja nie chce dla Ciebie zle poprostu pisze Ci z wlasnego doswiadczenia, kiedys kupilem golasa sprawnego i w dobrej cenie ale tak po roku moze mniej jak widzialem co moglo by byc a nie bylo to niestety ale byl zal i niedosyt
Za 50k lepiej kupić nową Fabię aniżeli D3 4.2 TDI a tak serio za 50k nie kupisz porządnego egzemplarza tzn. takiego, w którego w ciągu paru miesięcy nie będziesz musiał włożyć kilka tysia by jeździć. Dodatkowo jak jesteś ze Sz-na, to raczej nie ma gdzie D3 serwisować, jest 1 serwis co w miare ogarnia ale za to się ceni, reszta się nie zna, naprawia metodą prób i błędów.
-
- Forum Audi A8
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Re: Zakup D3 4,2 tdi
Nie. Do tej kwoty znajdziesz porządne D3 pre-FL, w którym jak wiadomo 4.2 TDI nie występowało.Marekquattro pisze:Witam. Czy realne jest znaleźć w miare porządny egzemplarz d3 4.2 tdi do 50000 tys?
To zależy. Jeśli akcyza wejdzie w obecnie proponowanej formie, to na pewno część "januszy" podniesie ceny.Marekquattro pisze:I jeszcze takie pytanie, czy za taką audi z dużym motorem w 2017 zapłacimy więcej? oczywiście chodzi mi tylko o auta z polski. Pozdrawiam
Popatrz na zachodnie serwisy, czy choćby na mobile de. w jakich cenach chodzą prywatne samochody z przebiegami 200k km+. Nie ma szans zrobić takich cen jak widzisz w 3/4 ogłoszeń komisów na allegro. Samochody są droższe, a gdzie do tego dochodzą opłaty, ich zarobek ? Wystarczy pomyśleć... Do tego diesle zawsze będą miały większy nalot, bo z racji ceny ich zakupu i opłat nikt nie kupuje tych samochodów by stały, więc jak ktoś wierzy w przebiegi rzędu 200, czy już nawet 300k km w 10-letnich samochodach to gratuluje dobrego samopoczucia.
Popatrz na realne przebiegi D4 w ON - 4, czy 5 letni samochód już nalatane pod 300k, cudownie mu się licznik na kolejne 5 lat zatrzyma ?
Golasy ze względu na cenę są fajne, tylko wtedy, gdy faktycznie w nic doposażać nie chcemy. Ale retrofity sa fajne same z siebie, bowiem robisz samochód dokładnie pod siebie, a to jedyna opcja gdy nie kupujesz z salonu.xDonicx pisze:miałem podobnie tylko ja stwierdziłem ze jak czegoś nie mam to musze stanąć na głowie by to mieć i przez 3 lata spełniłem swoją listę zachcianek wiec jak jest opcja kupna golasa po pieniądzach to można kupować tylko trzeba przekalkulować czy się będzie opłacało potem dokładać swoje zachciankieed pisze:Marekquattro, ja nie chce dla Ciebie zle poprostu pisze Ci z wlasnego doswiadczenia, kiedys kupilem golasa sprawnego i w dobrej cenie ale tak po roku moze mniej jak widzialem co moglo by byc a nie bylo to niestety ale byl zal i niedosyt
Black Cars Matters
-
- Forum Audi A8
No widzisz ja przez 4,5 roku jak miałem D3 odwiedziłem kilka serwisów i tylko w 1 się znali. Reszta to metoda prób i błędów, albo wręcz jak jeden ogólnie bardzo polecany serwis w ogole nie chciał się autem zająć przekładając co chwilę termin by w końcu stwierdzić, że mają zepsuty podnośnik i A8 jest za ciężkie i może im spaść z podnośnika...eed pisze:Bartek87, ja serwisuje moja w Szczecinie i jest ok