Witam poszło mi uszczelnienie w tylnym zacisku i konsekwencją tego wyciekł mi cały płyn.
Chciałem VCDS odpowietrzyć pompę ABS i co się okazuję wchodząc w
[Wybór]
[03-ABS/hamulce]
[Nastawy podst. - 04]
Grupa "002"
[Idź!]
W tym momencie pompa systemu ABS powinna uruchomić się na ok. 10 sekund. Odgłosy uruchomionej pompy powinny być dobrze słyszalne.
[Gotowe, powrót]
Niestety u mnie w grupie 002 wyskakuje ERROR, czy jest to spowodowane tym że mam odpięty prawy elektryczny ręczny i że auto nie było podniesione??
Czy jest inna metoda w VCDS zrobienia tego odpowietrzenia ABSu ??
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Odpowietrzenie ABS VCDS a Error grupa
Brak błędów. Jedynie co auto nie podniesione było oraz prawy tylny silnik ręcznego odłączony.
Moje Audi A8 D4 i Forum do Audi A6 C6
- pawelec
- Forum Audi A8
A można poprosić na chłopski rozum co i jak po kolei jakby w instrukcji ???
Bo szczerze na razie nie wiem od czego zacząć
Sprawa jest tego typu ze wymieniałem wszystkie przewody giętkie (bo musiałem) i nic nie zapowietrzyło mi się. Hamulce odpowietrzyłem najpierw ręcznie a potem korektę u kumpla na warsztacie juz maszynowo i fajnie to poszło i znów mam w 100 % sprawne ale pytanie czy warto bo ktoś mi mówi ze należy odpowietrzyć układ abs.
VCDS nie wywala mi błędów ... albo jak sprawdzić czy jest ok ?
Bo szczerze na razie nie wiem od czego zacząć
Sprawa jest tego typu ze wymieniałem wszystkie przewody giętkie (bo musiałem) i nic nie zapowietrzyło mi się. Hamulce odpowietrzyłem najpierw ręcznie a potem korektę u kumpla na warsztacie juz maszynowo i fajnie to poszło i znów mam w 100 % sprawne ale pytanie czy warto bo ktoś mi mówi ze należy odpowietrzyć układ abs.
VCDS nie wywala mi błędów ... albo jak sprawdzić czy jest ok ?