[S8 D2] spryskiwacze szyb odmówiły posłuszeństwa
[S8 D2] spryskiwacze szyb odmówiły posłuszeństwa
Witam,
Panowie wczoraj w trasie przestały mi działać spryskiwacze szyb, ale spryski lamp działają dobrze. Jaka może być prawdopodobna przyczyna?
Panowie wczoraj w trasie przestały mi działać spryskiwacze szyb, ale spryski lamp działają dobrze. Jaka może być prawdopodobna przyczyna?
może wężyk od spryskiwaczy gdzieś pod maską albo w masce mógł się wysunąć , a sprawdź czy jak spryskujesz szybę to czy leci gdzieś płyn .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Zapłon i psikaj, a druga osoba niech nadstawi ucho w okolicach pod prawa lampą. Jeżeli słychać bzyk tzn, że pompka działa i na podszybiu mógł się rozłączyć wężyk w przeciwnym wypadku pompka do wymiany.
W mojej D2 FL poszło bez zdejmowania zderzaka. Wyjąłem reflektor i obudowę filtra powietrza. Trochę kombinowania i się udało Z uwag mogę dodać, że gumowe uszczelnienie u dołu pompki lepiej wyjąć ze zbiorniczka i nałożyć na pompkę ponieważ dwukrotnie guma wpadła mi do środka i szczypcami trzeba było ją wyciągać. Po nałożeniu na pompkę i komplet do zbiorniczka udało się bez przecieków za pierwszym razem.
W mojej D2 FL poszło bez zdejmowania zderzaka. Wyjąłem reflektor i obudowę filtra powietrza. Trochę kombinowania i się udało Z uwag mogę dodać, że gumowe uszczelnienie u dołu pompki lepiej wyjąć ze zbiorniczka i nałożyć na pompkę ponieważ dwukrotnie guma wpadła mi do środka i szczypcami trzeba było ją wyciągać. Po nałożeniu na pompkę i komplet do zbiorniczka udało się bez przecieków za pierwszym razem.
2 śruby na imbus , chyba 7 i zderzak na glebie . ;-)00gtw00 pisze:W mojej D2 FL poszło bez zdejmowania zderzaka.
3 śruby od reflektora i 1 od listewki pod nim :-/00gtw00 pisze:Wyjąłem reflektor
Tak że co łatwiej i szybciej zdjąć ??
i nie trzeba się gimnastykować :mrgreen:
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps:
Wężyk od spryskiwaczy sprawdziłbym najpierw na podszybiu, prawie bezposrednio przy spryskiwaczach, tam lubią spadać (tak mi się zdarzyło w obi moich A8/S8).mdamian pisze:może wężyk od spryskiwaczy ...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Ja znowu miałem tak że przestał działać zaworek zwrotny (który zabezpiecza by płyn nie cofał się do zbiorniczka). Trzeba było poczekać kilka sekund zanim zaczął płyn lecieć ze spryskiwaczy. Wymieniłem zaworek i od razu lepiej ... tylko, że to nie było w Audi tylko w innym aucie.
A inna opcja - sprawdzałeś bezpieczniki ??
SylwekR
A inna opcja - sprawdzałeś bezpieczniki ??
SylwekR
-
- Super Klubowicz