[D2 01 3.3TDI ] Temperatura wody
Ja mam taką rade..2.5 tdi, 3.3 tdi mają termostad pod rozrządem,no to wymieniam go na ori przy każdej wymianie rozrządu i święty spokój.Nic wieczne nie jest ,taki biedny termostacik ciągle otwiera i zamyka..ile można :lol: Budowa i zasada działania jest bardzo prosta,w szczelnie zamkniętym cylindrze jest mieszanina wosku z miedzią (być może jeszcze z czymś) natomiast usterki mogą być różne.Może się zacinać w różnych pozycjach,za szybko otwierać,za wolno,nie całkowicie ...wiele jest kombinacji.
Witam!!!
Tak jak radzi kolega arti, wymieniajcie przy kazdej wymianie rozrzadu. Orginal w ASO chyba 60zł wiec majatek to nie jest w porownaniu z cena rozrzadu...Ja juz sie przekonalem ze nie oplacalne jest drugi raz wywalac wszystko dla termostatu. W naszych autkach wiele rzeczy mozna robic przy okazji takich remontow... Np. przy wymianie simmeringu na wale od strony skrzyni warto sprawdzic rozrusznik bo z tym tez jest troche problemow...Czasami lepiej wydac te 100 czy 200zl na czesc ktora wymiania sie przy okazji niz pozniej stracic wiecej czasu i pieniedzy...Pozdro...
Tak jak radzi kolega arti, wymieniajcie przy kazdej wymianie rozrzadu. Orginal w ASO chyba 60zł wiec majatek to nie jest w porownaniu z cena rozrzadu...Ja juz sie przekonalem ze nie oplacalne jest drugi raz wywalac wszystko dla termostatu. W naszych autkach wiele rzeczy mozna robic przy okazji takich remontow... Np. przy wymianie simmeringu na wale od strony skrzyni warto sprawdzic rozrusznik bo z tym tez jest troche problemow...Czasami lepiej wydac te 100 czy 200zl na czesc ktora wymiania sie przy okazji niz pozniej stracic wiecej czasu i pieniedzy...Pozdro...
od 18-09-2010 szczesliwy posiadacz A8