witam czy ktoś może podpowiedzieć mi gdzie jeszcze może puszczać klima??
dodam że sprawdzona już została: chłodnica, kompresor, parownik,
wpuszczany był barwnik i nic... wszędzie sucho. a klima pochodzi z 3-4 dni i koniec.
zostaje ok 300 gram czynnika z 700
Poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pozdrawiam, FOSS.
![]() |
![]() |
[D2 97 2.5TDI ] Klima gubi czynnik chłodzący.
[D2 97 2.5TDI ] Klima gubi czynnik chłodzący.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 11:06 przez szokal, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Super Klubowicz
miałem takie same objawy jak ty i znalazłem (właśnie jestem w trakcie wymiany, jutro przyjdą uszczelnienia i składam) mi ubywał czynnik z parownika, nieszczelny był w dolnej jego części. Wyciągnięcie nie jest aż takie złe zajmuje ok. godzinki, dochodzi się do niego od strony podszybia.
Koszty samego parownika to nissens- 5.800zł :shock: serwis 1400zł a na allegro jakiś zamiennik za 350 :-P
Sprawdzanie z kontrastem przy użyciu lampy uv i żółtych gogli jest najlepsze ;-)
Sprawdzać też można jak napisał kolega salaj11 ale przy niewielkich nieszczelnościach może nic nie wyjść ponieważ cząsteczki azotu są dość duże i mogą uszczelniać małą "dziurkę"
Koszty samego parownika to nissens- 5.800zł :shock: serwis 1400zł a na allegro jakiś zamiennik za 350 :-P
Sprawdzanie z kontrastem przy użyciu lampy uv i żółtych gogli jest najlepsze ;-)
Sprawdzać też można jak napisał kolega salaj11 ale przy niewielkich nieszczelnościach może nic nie wyjść ponieważ cząsteczki azotu są dość duże i mogą uszczelniać małą "dziurkę"