Samą płytę sterującą odkręcisz bez jakiegokolwiek zmartwienia się o uszczelkę.
Dopiero rozebranie płyty na składniki wiąże się z możliwością uszkodzenia uszczelki.W sklepach od skrzyn nie widze tej uszczelki.Pewnie serwis albo osobne zamówienie od przedstawiciela ZF 1058327045.
Swoja skrzynie sam sobie naprawiłem po fachowcu .Puki co 2 lata jezdzi bez żadnych problemów
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Czyszczenie płyty sterującej ASB
Szkoda z Tobą dyskutować było takie przysłowiemajkaistefan pisze:Witam!
To ze nic z tego nie rozumiesz wcale nie znaczy ze inni koledzy nie wiedza o co chodzi i nie wyciagna wnioskow.Ty nadal "laminarny" zostaniesz.
Sukcesow zycze.
Stefan.
Nie dyskutuj z .....! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
to tak zrobie i umyje ja w ultrdzwiekachSenatorS8 pisze:Sama plyte sterujaca odkrecisz bez jakiegokolwiek martiwenia sie o uszczelke.
Serwis to komplet uszczelek za 1200 zł w midiparts to samo 999 zł, poszukam przedstawiciela może sie udaSenatorS8 pisze:Pewnie serwis albo osobne zamowienie od przedstawiciela ZF 1058327045.
Na pierwszy strzał idzie czyszczenie tej płyty a jak problemy nie przeminą lub nie do końca (tak jak u mnie) to pozostanie wymiana bądź regeneracja. Od fachowców usłyszałem że ta cześc jest najbardziej narażona na wszelkie zasyfienie w skrzyni wynikłe szczególnie z niewymieniania oleum. No a wszelkie syfy w elektrozaworach od razu wpływaja na prace reszty skrzyni.