[D2 01 4.2PB/LPG ] TIPTRONIC SZARPIE PRZY ZMIANIE
[D2 01 4.2PB/LPG ] TIPTRONIC SZARPIE PRZY ZMIANIE
witam,proszę klubowiczów o pomoc. Mam problem z tiptronikiem, przy zmianie pozycji z N na D lub N na R bardzo wyrażnie słychać szum w skrzyni potem nastepuje szarpnięcie. Podczas jazdy wszystko jest ok, nic nie szarpie nic nie słychać. czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?? Ewentualnie czego można się spodziewać po takich objawach??
W pierwszej kolejności pojedź sprawdź stan oleju w skrzyni, albo zrób prosty test. Na pustej drodze zahamuj gwałtownie , po czym szybko wciśnij pedał gazu , jeżeli bedzie miał duży brak oleju w skrzyni po dodaniu gazu obroty Ci przeciągną i dopiero po chwili poczujesz szarpnięcie i wskoczy bieg. U mnie tak było i brakowało dość sporo oleju. Teraz jest już giit.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
tak wszystkie biegi podświetla
[ Dodano: 2011-07-11, 09:53 ]
wcześniej maiłem wszystkie biegi 8-) tylko przy przyspieszaniu nagłym :evil: jak zrzucała niżej biegi z 5 na 4 ok z 4 na 3 przeciągła i było nagłe szarpnięcie , póżniej podczas jazdy mi wywalilo wszystkie nagle biegi :shock: i są tylko 1 2 oraz R :-/ . :?: jak inaczej sprawdzić poziom oleju czy jest go dość gdzie jest miarka lub jak sie zorientować :idea: ze jest go mało lub dość? :-/ :?:
[ Dodano: 2011-07-11, 09:53 ]
wcześniej maiłem wszystkie biegi 8-) tylko przy przyspieszaniu nagłym :evil: jak zrzucała niżej biegi z 5 na 4 ok z 4 na 3 przeciągła i było nagłe szarpnięcie , póżniej podczas jazdy mi wywalilo wszystkie nagle biegi :shock: i są tylko 1 2 oraz R :-/ . :?: jak inaczej sprawdzić poziom oleju czy jest go dość gdzie jest miarka lub jak sie zorientować :idea: ze jest go mało lub dość? :-/ :?:
misiek0777