Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 97 4.2PB ] Praca skrzyni po remoncie sprzęgła hydrokin

Rezerwista
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 97 4.2PB ] Praca skrzyni po remoncie sprzęgła hydrokin

Post autor: Rezerwista » 10 maja 2014, 13:47

Witajcie,
mam pytanie - po remoncie sprzęgła hydrokinetycznego zauważyłem że przy kick downie powyżej 4500 obrotów moja maleńka zaczyna się trząść i to nie z zimna :)
jest to tylko przy bardzo wysokich obrotach i maksymalej redukcji... Ja osobiście podejrzewam że może to byc coś z ciśnieniem a idąc dalej ze sterownikiem skrzyni...
moje pytanie jest następujące - czy można to jakos we własnym zakresie zrobić czy muszę udac sie do jakiegoś magika który wyjmie sterownik i będzie w nim grzebał.... orientuje się ktoś co z tym fantem zrobić?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, 14:11 przez Rezerwista, łącznie zmieniany 1 raz.

monster_1973
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: monster_1973 » 15 maja 2014, 00:17

Może brakować mocy, np. niedostateczna ilość paliwa. Może podczas regeneracji sprzęgła krzywo zespawali albo nie jest wyważone. A może ten kto wymieniał konwerter podczas składania nie dokręcił wszystkich śrub mocujących skrzynię do silnika. Może coś z podporą wału. Trudno pomóc na odległość. Jeśli wcześniej przed naprawą sprzęgła te objawy nie występowały to moim zdaniem powinieneś pojechać do warsztatu gdzie dokonywana była naprawa i niech szukają usterki do skutku.
Pzdr.

Rezerwista
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rezerwista » 16 maja 2014, 10:42

Dzięki za odpowiedź kolego, no własnie byłem u gościa i powiedział że może to być wina sterownika który po naprawie lekko oszalał i nie dobiera odpowiedniego ciśnienia... Nie wiem teraz co z tym fantem zrobić bo jak sobie smigam spokojnie lub po kick downie dodaję gaz z wyczuciem tego efektu nie ma...
zastanawiałem sie jeszcze ewentualnie nad poduszkami pod silnikiem... co o tym sądzicie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl