[S8 D2 02 LPG] Dziwny objaw podczas stania na światłach na D
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu w moim S8 mam taki dziwny objaw jak np. stoję na światłach na skrzyżowaniu. Mianowicie standardowo lewarek w położeniu D i mam takie dziwne odczucie trzymając go na hamulcu nożnym, jak by auto mocniej niż normalnie chciało jechać do przodu. Wydaje mi się że wcześniej opór dla silnika był mniejszy, trzymając auto na hamulcu i na włączonym D.
Zaznaczę że skrzynie mam suchutką, uszczelniałem sobie wszystkie wycieki. Poziomy wszystkich olejów w normie, olej zmieniany 20 tyś temu, skrzynia pracuje poprawnie, nie szarpie, zmienia biegi bardzo ładnie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów itp
Olej będę zmieniał w ASB na dniach.
Dodam jeszcze że podczas trzymania na hamulcu i na D. Słychać taki cykliczny równomierny z obrotami silnika delikatny hmmm odgłos, nie wiem do czego to porównać.
Ma ktoś jakieś sugestie, czy po prostu jestem przewrażliwiony????
Zaznaczę że skrzynie mam suchutką, uszczelniałem sobie wszystkie wycieki. Poziomy wszystkich olejów w normie, olej zmieniany 20 tyś temu, skrzynia pracuje poprawnie, nie szarpie, zmienia biegi bardzo ładnie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów itp
Olej będę zmieniał w ASB na dniach.
Dodam jeszcze że podczas trzymania na hamulcu i na D. Słychać taki cykliczny równomierny z obrotami silnika delikatny hmmm odgłos, nie wiem do czego to porównać.
Ma ktoś jakieś sugestie, czy po prostu jestem przewrażliwiony????
-
- Forum Audi A8
Kurcze to chyba ten dzwięk. Ale tylko na D i jak trzymam go na ham nożnym. Jak ruszam albo wybieram P lub N wtedy robi się cisza.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2018, 14:00 przez MICRII, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Dobra cena za te BOSALE - wyjątkowo
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Ja wziąłem nasze polskie JMJ i zapłaciłem za 2 szt chyba 360 PLN, i niby norme wyższą. Chodziło o miejsce na sondękrisker pisze:a jakie to "dobre"? Mam Bosale 099-948 i jest OK, zarówno spaliny, jak i dźwięk
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Lechu, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłem u kolegi co prowadzi serwis ASB i powiedział że kończy się konwerter. Tak więc śmigam póki co, na światłach włączam N i tyle. Jak objawy się nasilą, będzie trzeba zainwestować w nowy konwerterek. Póki co zmieniłem olej na nowy, po 18 tyś od ostatniej wymiany. Na pewno nie zaszkodzi.
Poza owym pukaniem, skrzynia chodzi wzorowo.
[ Dodano: 2018-09-17, 08:24 ]
A tak na marginesie, jaki jest koszt nowego-zregenerowanego konwertera ????
Poza owym pukaniem, skrzynia chodzi wzorowo.
[ Dodano: 2018-09-17, 08:24 ]
A tak na marginesie, jaki jest koszt nowego-zregenerowanego konwertera ????
Kurde mam podobny dźwięk na postoju na D i starałem się go zlokalizować. A zaczął się on po zrobieniu skrzyni i regeneracji konwertera w ASB Długołęka.
[ Dodano: 2018-10-26, 18:23 ]
Można jeździć na tak lekko stukającym konwerterze? Skrzynia śmiga w miarę normalnie tylko te stuki na postoju:/
Czy ktoś wie jak może wyglądać reklamacja takiego sprzęgła? Nie mam on jeszcze roku to mógł bym je słać. Tylko ściąganie skrzyni mnie osłabia.
[ Dodano: 2018-10-26, 18:23 ]
Można jeździć na tak lekko stukającym konwerterze? Skrzynia śmiga w miarę normalnie tylko te stuki na postoju:/
Czy ktoś wie jak może wyglądać reklamacja takiego sprzęgła? Nie mam on jeszcze roku to mógł bym je słać. Tylko ściąganie skrzyni mnie osłabia.