Cześć, wymieniałem ostatnio olej w swojej ASB i stwierdziłem że był już stary i o litr za mało. Uzupełniłem, skrzynia chodziła świetnie aż do dziś.
Zaobserwowałem wyciek przy okrągłej wtyczce elektrycznej od przodu skrzyni od strony kierowcy.
Widocznie wyciekał od dawna a po wymianie znowu wywaliło litr na tłumiki.
Czy możecie podpowiedzieć w jaki sposób jest ona uszczelniona? Oring czy jakaś podkładka? Zapewne znowu muszę zrzucać miskę?
[S8 D2 98 LPG ] szarpanie skrzyni
-
- Forum Audi A8
Wczoraj wymieniłem olej w skrzyni. Objawy jakie miałem to szarpanie z D na R i na odwrót przy dojeżdzaniu na krzyżówce (powolutku) czuć było uderzenie.
więc tak szarpanie z D na R pozostalo (ciut mniejsze ale jest) co jest przyczyną ? luzy w układzie napędowym przeguby wewnętrzne i wał ma luz na krzyżakach. Nie ruszam tego na razie bynajmniej wału.
Co jeszcze zauważyłem skrzynia nie zmienia mi tak szybko jak wcześniej biegu na wyższy przy agresywniejszej jeździe. Nie wnikam co tam się dzieje ... jeżdzę
ps. Olej był czarny.
więc tak szarpanie z D na R pozostalo (ciut mniejsze ale jest) co jest przyczyną ? luzy w układzie napędowym przeguby wewnętrzne i wał ma luz na krzyżakach. Nie ruszam tego na razie bynajmniej wału.
Co jeszcze zauważyłem skrzynia nie zmienia mi tak szybko jak wcześniej biegu na wyższy przy agresywniejszej jeździe. Nie wnikam co tam się dzieje ... jeżdzę
ps. Olej był czarny.