[D2 00 4.2PB ] Wymiana pompy paliwowej i zonk
[D2 00 4.2PB ] Wymiana pompy paliwowej i zonk
Witam, popsula mi sie pompa paliwa. Kupilem nowa zamienik identyczny wyglad te same parametry i ma tez te dwie dziurki jak orginalna.
Gdy mechanik wyja do polowy ten plastik w ktorym jest pompa zauwazyl ze przewod jest pekniety ktory podaje paliwo. wiec go dosztukowal i auto chodzilo przez 5 min a otem znowu zaczelo wariowac, wymienil pompe na nowa i tu pojawil sie nastepny problem
gdy wymienial widzial ze w jednej komorze paliwa jest tylko 2-3 cm paliwa w drugiej ( gdy jechalem do mechanika wlalem 40 l paliwa wiec druga jest pelna) .
Wiec gdy jest pol baku benzyny auto zachowuje sie jak by niebylo wogule benzyny.
Czy te komory powinny sie wyrownywac zeby w kazdej z nich bylo tylesamo benzyny ?
Mechanik wlal 10 l benzyny i auto chodzi ja wlalem nastepne 30l benzyny wiec auto narazie chodzi ale czy jak bedzie znowu pol baku to znowu zgasnie i bedzie sie zachowywal jak by niebylo benzyny ? Prosze o Pomoc.
Audi A8 4.2 Quattro 2000
Gdy mechanik wyja do polowy ten plastik w ktorym jest pompa zauwazyl ze przewod jest pekniety ktory podaje paliwo. wiec go dosztukowal i auto chodzilo przez 5 min a otem znowu zaczelo wariowac, wymienil pompe na nowa i tu pojawil sie nastepny problem
gdy wymienial widzial ze w jednej komorze paliwa jest tylko 2-3 cm paliwa w drugiej ( gdy jechalem do mechanika wlalem 40 l paliwa wiec druga jest pelna) .
Wiec gdy jest pol baku benzyny auto zachowuje sie jak by niebylo wogule benzyny.
Czy te komory powinny sie wyrownywac zeby w kazdej z nich bylo tylesamo benzyny ?
Mechanik wlal 10 l benzyny i auto chodzi ja wlalem nastepne 30l benzyny wiec auto narazie chodzi ale czy jak bedzie znowu pol baku to znowu zgasnie i bedzie sie zachowywal jak by niebylo benzyny ? Prosze o Pomoc.
Audi A8 4.2 Quattro 2000
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 08:15 przez Rob5603, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
mam to samo co ty rob cos sie po mieszało i mam ponizej poł baku to jak by nie było benzyny spusciłem cała zeby sie upewnic czy napewno jest tyle co wskaznik pokazuje i spusciłem ponad 50 litrów było oki dopuki wskaznik pokazał poł baku i auto zgasło. juz to przerabiałem doleje z nawet 2 litry i odrazu odpala wypali te 2 litry i koniec a w baku tyle paliwa. o co chodzi zrobiłes u siebie to bo ja juz 4 razy wyciagałem pompe sprawdzałem wszystko oringi , złozenie kosza i wszystko wyglada jak nalezy ratujcie mnie.. :-( trace siły do mojej audi. pozdrawiam
audi bogiem... a8 nałogiem...
Kolego z tego co opisujesz wygląda na to że właśnie nie pobiera Ci z 2 komory paliwa,miałem to samo,dolewałem 2-3 litry i autko jezdziło,ale po wypaleniu tego nie paliło,jesteś pewien że masz włożoną pompe od A8 z dwoma dzyndzlami na dole bo ja miałem od a4 i to przez to nie pobierała z 2 komory, mam teraz pompe QAP i trafiłem przelewem i koszem ,mam poniżej połowy baku i wygląda na to ze uporałem się z tym,pozdro
przed wczoraj wziełem się enty raz za składanie pompy zakupiłem nowe zimeringi wydałem chyba 7zł cały kosz w drobni mak i składanie na nowych zimeringach jeżdrze już drugi dzień paliwo dochodzi do rezerwy a pompa działa SUPER tylko z rana mam nadal problem z odpaleniem silnik kuleje jak pochodzi minutkę to się uspokaja i w droge.
Życze powodzenia wszystkim którzy mają tem sam problem co ja
P.S Jeśli jest ktoś zainteresowany to chętnie pomogę przy tej pompie jestem z Bydgoszczy
zaiteresowani pisać pv
P.S Jeśli jest ktoś zainteresowany to chętnie pomogę przy tej pompie jestem z Bydgoszczy
zaiteresowani pisać pv
-
- Super Klubowicz
z tego co piszesz wynika ze dalej masz problem skoro z rana ciezko odpala i kulejeJanek pisze:przed wczoraj wziełem się enty raz za składanie pompy zakupiłem nowe zimeringi wydałem chyba 7zł cały kosz w drobni mak i składanie na nowych zimeringach jeżdrze już drugi dzień paliwo dochodzi do rezerwy a pompa działa SUPER tylko z rana mam nadal problem z odpaleniem silnik kuleje jak pochodzi minutkę to się uspokaja i w droge.
zaiteresowani pisać pv
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Jak możesz to podaj wymiary simeringów żeby inni wiedzieli jakie kupować .Janek pisze:przed wczoraj wziełem się enty raz za składanie pompy zakupiłem nowe zimeringi wydałem chyba 7zł cały kosz w drobni mak i składanie na nowych zimeringach jeżdrze już drugi dzień paliwo dochodzi do rezerwy a pompa działa SUPER tylko z rana mam nadal problem z odpaleniem silnik kuleje jak pochodzi minutkę to się uspokaja i w droge.
zaiteresowani pisać pv
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI