Witam mam 2 problemy
1. system pochłaniania par paliwa duża nieszczelność gdzie tego szukać dodam ze to kolo filtra już sprawdziłem
2. to nie równa praca silnika pomiędzy lewa a prawa strona i do tego mała wibracja motoru
Wczoraj podczas jazdy w przedziale obrotów od 1200 do 2200 widać po obrotomierzu ze trochę falują i do tego jeszcze doszło szarpniecie skrzyni.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Silnik nie równo pracuje
[D2 02 4.2PB/LPG ] Silnik nie równo pracuje
Ostatnio zmieniony 02 cze 2015, 05:30 przez longd2, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Silnik nie równo pracuje
Tu masz fotki jak to wygląda. Jest zaraz za filtrem powietrza pod osłonąlongd2 pisze: 1. system pochłaniania par paliwa duża nieszczelność gdzie tego szukać dodam ze to kolo filtra już sprawdziłem
Sprawdź przewody podciśnieniowe idące do niego. Ale najprawdopodobniej jest uszkodzony. Używka nie jest droga. Jeśli jest uszkodzony w pozycji otwartej najczęściej słychać syczenie w okolicach wlewu paliwa.
Najlepiej jak byś nagrał filmik jak to wygląda. Lecz falowanie obrotów podczas stałej jazdy nie wróży nic dobrego. Najczęściej oznacza to uszkodzenie konwertera. Czasami pomaga wymiana oleju a czasami kończy się to wymianą lub regeneracją sprzęgła.longd2 pisze: Wczoraj podczas jazdy w przedziale obrotów od 1200 do 2200 widać po obrotomierzu ze trochę falują i do tego jeszcze doszło szarpniecie skrzyni.