Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl części samochodowe mostostacja.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 02 4.2PB/LPG ] Silnik nie równo pracuje

longd2
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 02 4.2PB/LPG ] Silnik nie równo pracuje

Post autor: longd2 » 02 cze 2015, 00:25

Witam mam 2 problemy

1. system pochłaniania par paliwa duża nieszczelność gdzie tego szukać dodam ze to kolo filtra już sprawdziłem

2. to nie równa praca silnika pomiędzy lewa a prawa strona i do tego mała wibracja motoru

Wczoraj podczas jazdy w przedziale obrotów od 1200 do 2200 widać po obrotomierzu ze trochę falują i do tego jeszcze doszło szarpniecie skrzyni.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2015, 05:30 przez longd2, łącznie zmieniany 1 raz.

ernesto

Re: Silnik nie równo pracuje

Post autor: ernesto » 02 cze 2015, 05:41

longd2 pisze: 1. system pochłaniania par paliwa duża nieszczelność gdzie tego szukać dodam ze to kolo filtra już sprawdziłem
Tu masz fotki jak to wygląda. Jest zaraz za filtrem powietrza pod osłoną
Obrazek
Obrazek

Sprawdź przewody podciśnieniowe idące do niego. Ale najprawdopodobniej jest uszkodzony. Używka nie jest droga. Jeśli jest uszkodzony w pozycji otwartej najczęściej słychać syczenie w okolicach wlewu paliwa.
longd2 pisze: Wczoraj podczas jazdy w przedziale obrotów od 1200 do 2200 widać po obrotomierzu ze trochę falują i do tego jeszcze doszło szarpniecie skrzyni.
Najlepiej jak byś nagrał filmik jak to wygląda. Lecz falowanie obrotów podczas stałej jazdy nie wróży nic dobrego. Najczęściej oznacza to uszkodzenie konwertera. Czasami pomaga wymiana oleju a czasami kończy się to wymianą lub regeneracją sprzęgła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl