[D2 94 4.2PB/LPG ] Lekko szarpie - wpada w wibracje
[D2 94 4.2PB/LPG ] Lekko szarpie - wpada w wibracje
Witam mam taki mały problem jak jade moim autkiem tak delikatnie od 50 do 100 pedał gazu minimalnie wcisniety auto wpada w wibracje -albo szarpie jest to dobijające uczucie na benzynie nie ma takich objawów .Jak latam nie oszczędzajac pedału gazu to wszystko jest ok .Instalacja stag 300 jest prawie nowa , świece tez nowe .Jak podłaczymy komputer u gazownika to wykresy są prawie identyczne. pozdrawiam :oops:
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 16:06 przez lujak1, łącznie zmieniany 6 razy.
jesli na benzynie jest dobrze to znaczy ze cos z gazem a moze ktores wtryski nie podaja dawki i tak to sie objawia.Podepnij vaga i sprawdz blok spalania na poszczegolnych cylindrach na benzynie a pozniej na gazie.Podejrzewam ze na benzynie bedzie dobrze a na gazie sporadyczne braki spalania wystapia.Mam ten sam problem,jest to denerwujace,mam tez staga 300 nowego i nie pracuje jak trzeba.
ja nic nie kumam z tego,kazdy o czym innym proponuje koledzy jeszcze raz wiec od nowa prosze zaczac i nie wszyscy na raz. A co do tego szarpania: panowie jesli na benzynie wam nic nie szarpie i chodzi jak zegarek,nie ma bledow i ma spalanie na kazdym cylindrze to znaczy ze jest problem z instalacja gazowa.Szczerze mowiac mam to samo i od tygodnia jezdze na benzynie bo na gazie juz wogole niechce jechac a mam stag300,czekam laskawie az gazownik znajdzie czas,poki co diagnoza jest taka ze cewki gazowe badz dysze wtryskiwacza sie nie otwieraja jak trzeba i stad poszarpywanie (bynajmniej u mnie tak jest) wiec sobie czekam az przywioza mi zestaw naprawczy bo jest to naprawialne i wtedy zobaczymy.Jak zrobie to sie odezwe.
[ Dodano: 2009-10-03, 20:34 ]
zrobilem.Auto nie szarpie i jedzie plynnie.Powodem tych problemow byly tloczki w listwie wtryskowej. 5 miesiecy walki i zrobione- koszt 70zl.
[ Dodano: 2009-10-03, 20:34 ]
zrobilem.Auto nie szarpie i jedzie plynnie.Powodem tych problemow byly tloczki w listwie wtryskowej. 5 miesiecy walki i zrobione- koszt 70zl.