[D2 95 3.7PB/LPG ] Temperatura silnika
- gierobiala
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
- gierobiala
- Super Klubowicz
Już wymieniony :-) Potrafił sobie zgasnąć gdy nacisnęło się hamulec.Ale tylko wtedy jak jechało się wolno i dotykało się tylko gazu,np w korku lub wolną jazdą do 40km/h.Nie mam w zwyczaju skrobania szyb więc zawsze samochód pracuje zanim uzyskam widoczność.W takim przypadku też potrafił się przygasić ale dopiero gdy ruszyłem,hamowanko i bęc.Jak jeździło się normalnie,po garach to nie miałem takiej dolegliwości.giwera44 pisze:witam, napisz jakie masz objawy,że silnik krokowy do wymiany, pozdrawiam
Termostat - OE, lub WAHLER. Roboty trochę z tym jest i najlepiej robić to od razu przy każdej wymianie rozrządu bo dostęp jest kijowy. Koszt, hmm zależy od mechanika 200-300pln tak sądzę..GANCAR25 pisze:a jesli chodzi o wymiane termostatu to jakiej firmy polecacie :?: Czy jest duzo roboty z wymiana,ewentualnie jaki koszt wymiany?pozdrawiam :-)
Witam, po wymianie termostatu i czujnika temperatury wskazówka na liczniku wskazywała normalnie 90 stopni. Zgasiłem auto i już wtedy od tamtej pory w ogóle nie rośnie. Po podłączeniu pod vaga wyświetla mi błąd czujnika temperatury niskie napięcie. Co mogło śię stać czy ktoś może miał podobny przypadek? Dodam że wymieniłem już dwa razy ten czujnik i dalej to samo. Czujnik biały co daje info do ecu też został wymieniony.
Pozdrawiam
Pozdrawiam