Będę wymieniał teraz 2 sztuki na nowe i zastanawiam czy brać te nowe Boscha robione w Tajwanie czy Beru takie jak w 1.8t ? W Beru też jest ten sam problem z odpadającymi drucikami ? Może ktoś wymieniał na takie
Jeden Boscha już naprawiłem i działa dobrze ale wolałbym kupić 2 nowe i mieć spokój na te kilka lat .
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Jakie moduły zapłonowe najlepsze
Kupiłem w dobrej cenie jeszcze 2 używki Beru zm028 . mam teraz 3 sztuki takich samych 2 założone i 1 na zapas w bagażniku.
Miałem brać nowe ale poczytałem i z tego co udało mi się znaleźć to padały tylko moduły Bosha , Beru mogły być już inaczej wykonane w środku.
Co najciekawsze walczyłem z drganiami na postoju i przy około 100-130 ,
Wymieniłem
8-cewek
8-świec na irydowe denso
cała instalacja podciśnienia przepustnicy + uszczelnianie wszystkiego
nowe wkrętki instalacji lpg
A okazało się że problemem był 1 moduł zapłonowy , zapłon wypadał ale nie w takiej ilości żeby licznik w ecu zaczynał je zliczać.
Po wymianie wreszcie idealna praca , więc jeśli ktoś ma problem z nierówną pracą na postoju warto się przyjrzeć też modułom.
Miałem brać nowe ale poczytałem i z tego co udało mi się znaleźć to padały tylko moduły Bosha , Beru mogły być już inaczej wykonane w środku.
Co najciekawsze walczyłem z drganiami na postoju i przy około 100-130 ,
Wymieniłem
8-cewek
8-świec na irydowe denso
cała instalacja podciśnienia przepustnicy + uszczelnianie wszystkiego
nowe wkrętki instalacji lpg
A okazało się że problemem był 1 moduł zapłonowy , zapłon wypadał ale nie w takiej ilości żeby licznik w ecu zaczynał je zliczać.
Po wymianie wreszcie idealna praca , więc jeśli ktoś ma problem z nierówną pracą na postoju warto się przyjrzeć też modułom.