[D2 96 2.8PB ] Nie pali po kolizji
wiem bo mialem vr6 ale w passacie b4 i w niektorych nowych byly kazda cewka na 1 swiece osbno.
SPrawdz czujnik polozenia walu jest z przodu, moze podczas kolizji masz uwalony kabel albo czujnik pamietam ze na ecu zawsze na postoju wychodzil ze nie dziala po zapaleniu blad znikal, to bylo normalne. Spawdz go miernikiem, jesli chcesz to mam zapasowe chyba takie czujniki gdzies to moge wyslac CI ale to dopiero po 12 jak bede w domu
SPrawdz czujnik polozenia walu jest z przodu, moze podczas kolizji masz uwalony kabel albo czujnik pamietam ze na ecu zawsze na postoju wychodzil ze nie dziala po zapaleniu blad znikal, to bylo normalne. Spawdz go miernikiem, jesli chcesz to mam zapasowe chyba takie czujniki gdzies to moge wyslac CI ale to dopiero po 12 jak bede w domu
Rozwiazanie
Witajcie tak to jest zaufać kórw... mechaniką gość co mu sprzedałem auto zmienił świece na nowe i odpaliła od razu tylko zastanawia mnie jedno dlaczego wcześniej nie miałem problemu z odpalaniem a świece zmieniałem 2 miesiące temu a mechanik kuta... powiedzał że są dobre i dają iskrę.Szkoda nie ma co gdybać tylko bardzo mi szkoda auta bo poszło jak za darmo pozdrawiam
-
- Super Klubowicz