[D2 96 2.8PB ] Spalanie oleju silnikowego
no witam kolegow
podepne sie do tematu ja mialem zalany castrol magnatec 10w 40 i tak cos niby ubywalo ale jakos ostatnio musialem dolac ok 0,25l i skonczyl sie magnatec bo klient dal banke oleju na dolewke jak kupowalem w pazdzierniku wiec kupilem Mobil super 10w 40 i ostatnio sprawdzalem bo dolewalem dosc dawno i niedosc ze olej jest idealnie przezroczysty a nie czarny jak castrol to jeszcze nic nie ubywa:) bylo idealnie na max na miarce:)
zawsze uwazalem ze jak olej to tylko Mobil i zaden tam gowniany castrol
pozdrawiam
podepne sie do tematu ja mialem zalany castrol magnatec 10w 40 i tak cos niby ubywalo ale jakos ostatnio musialem dolac ok 0,25l i skonczyl sie magnatec bo klient dal banke oleju na dolewke jak kupowalem w pazdzierniku wiec kupilem Mobil super 10w 40 i ostatnio sprawdzalem bo dolewalem dosc dawno i niedosc ze olej jest idealnie przezroczysty a nie czarny jak castrol to jeszcze nic nie ubywa:) bylo idealnie na max na miarce:)
zawsze uwazalem ze jak olej to tylko Mobil i zaden tam gowniany castrol
pozdrawiam
- gierobiala
- Super Klubowicz
Castrol to się nadaje do smarowania trybów w karuzelach..
Jak zaczęli go rozlewać w Polsce to jakością można go porównać do lotosa albo innego badziewia z biedronki.
Ja mam jeszcze ze starych zasobów dwie bańki oryginalnego magnateca rozlewanego w Niemczech,podejrzewam że jakością się różnią i to mocno. Nabiera mocy w piwnicy :mrgreen:
Jak zaczęli go rozlewać w Polsce to jakością można go porównać do lotosa albo innego badziewia z biedronki.
Ja mam jeszcze ze starych zasobów dwie bańki oryginalnego magnateca rozlewanego w Niemczech,podejrzewam że jakością się różnią i to mocno. Nabiera mocy w piwnicy :mrgreen:
- gierobiala
- Super Klubowicz
castrol kupiony od bezpośredniego dysrybutora w normalnym sklepie to Castrol,a kupiony nie wiadomo skąd i za "pół ceny" to ....Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie.Sam jeżdzę w drwugim aucie na tym oleju Magnatec 10w40 i nie moge na niego złego słowa powiedzieć.Panowie ważne jest od kogo ten olej jest kupiony.pozdrawiam
- jacekjaceklw
- Forum Audi A8
MI DORADZILI WE WROCŁAWIU
CASTROL 10W60 EDGE RS
JEŻDZE NA TYM OLEJU OD KONT KUPIŁEM AUTO
I JESTE BARDZO ZADOWOLONY
V8 PRAWIE NIE BIERZE OLEJU
KUPUJE ZAWSZE 8 LITRÓW 0,5 L ZOSTAJE NA DOLEWKĘ
TO OD WYMIANY DO WYMIANY DOLEJE 2-3 SETKI
WYMIENIAM OLEJ CO 20 TYŚ
KOSZT OLEJU 500 ZŁ NA ALEGRO MOZNA KUPIĆ ZA 110 4L
ALE JA KUPUJE U ATORYZOWANEGO DYLERA
CASTROL 10W60 EDGE RS
WYMIENIAM OLEJ CO 20 TYŚ
jacekjaceklw
Kolego wyłącz CAPS LOCK bo admini Cię zjedzą :diabel: :mrgreen:jacekjaceklw pisze:MI DORADZILI WE WROCŁAWIU
CASTROL 10W60 EDGE RS
WYMIENIAM OLEJ CO 20 TYŚ
Hej. Nie jesteś sam kolego, moje autko cierpi na tą samą chorobę co Twoje :-| od wymiany do wymiany nic nie ubywa ( chyba wada fabryczna ). PozdrawiamSJake pisze:Ja natomiast jestem wku**wiony bo sprawdzam olej juz piaty raz i nic mi nie ubywa
Chyba się popsuł.... :-?
Audi A8 4.2 (AQF) FL quattro tiptronic
- gierobiala
- Super Klubowicz
Znaczy że olej się popsuł...?SJake pisze:sprawdzam olej juz piaty raz i nic mi nie ubywa
Chyba się popsuł.... :-?
Mam zestaw naprawczy do mobila jak coś ;-)
[ Dodano: 2010-02-22, 23:22 ]
Nie wiem jak u was ale ja sobie poradziłem poprzez wywiercenie dziurki w misce olejowej...I problem z głowy,aż mi ulżyło :-P :-PCIERNI pisze:od wymiany do wymiany nic nie ubywa ( chyba wada fabryczna ).
Samochodzikgierobiala pisze:Znaczy że olej się popsuł...?
Mam zestaw naprawczy do mobila jak coś ;-)
Zawsze dolewałem kilka setek co 1000km.
A teraz... od ostatniej dolewki przejechałem już z 1600km i za bardzo mi nie ubyło.
Może to przez "mą" nadto grzeczną jazdę... :roll:
A8 4,2 quattro
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro
S6 4,2 quattro
A6 2,8 quattro
A2 1,6 FSI
A6 TDI AEL
POLISHANGEL
A8 4,2 quattro
V8 4,2 quattro