![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 3.7PB/LPG ] Auto nie odpala
[D2 96 3.7PB/LPG ] Auto nie odpala
Witam może mi pomożecie Panowie mam problem z odpaleniem A8 3.7.V8 quattro D2 mianowicie rozrusznik dobrze kręci ale nie chce zapalić tak jakby chciała i delikatnie już łapała na kilka garów ale nie daje rady.Auto jest po delikatnym pożarze prawej strony z przodu ale po naprawie instalacji pod błotnikiem odpaliła normalnie tylko zaczęły rzęzić łożyska na alternatorze(bo dostały pewnie wody i do tego stała miesiąc) więc go wymontowałem i dałem do naprawy i jak go z powrotem zamontowałem to już nie chciała i nie chce odpalić!!!I nie wiem czy to z alternatorem ma coć wspolnego że nie chce odpalić?Możliwe jest że przy montowaniu zrobiłbym jakieś zwarcie?? Czy może wiazka która jest pod błotnikiem z prawej strony ma coś z tym wspolnego i teraz komputer warjuje (bo szyberdach samoczynnie mi się póżniej otworzył ).Aha i podpinaliśmy go pod kompa i nie ma żadnych błędów :shock: Bardzo będe wdzięczny o podpowiedzi na tę zagadkę.
Poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
FOSS.
Poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
FOSS.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, 19:51 przez mati28, łącznie zmieniany 6 razy.
-
- Super Klubowicz
Bezpieczniki raczej odpadają z tą pompką też bo na świecach jest benzyna czyli pompka podaje ale zastanawia mnie czemu szyberdach sie samoczynnie otworzył.?czyżby nastąpiło zwarcie i teraz komputer warjuje ??Może jakiś przekaznik sie spalił albo moduł ECU uszkodzony jest i to jest przyczyną że nie odpala?? Dzięki serdeczne Wam za podpowiedzi.
kup jakiegoś samostartu albo dezodorat i psikaj przy odpalaniu jak pójdzie to pompka paliwa kaput jest, aaa i jak miałeś takie cyrki to odepnij aku na jakis czas (niech się cos tam poresetuje) bo podczas takich zwarć zablokuje sie immobilizer i nie oburzy bryka
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2