![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB ] Pompa wspomagania - wyciek
[D2 96 4.2PB ] Pompa wspomagania - wyciek
Witam, pojawil mi sie wyciek z pompy wspomagania tzn kapie od jakiegos czasu i dopiero teraz sie tym zainteresowalem, okazalo sie ze kapie z zaslepki ktora jest w pompie, zaslepka ta wyglada na wykrecalna poniewaz posiada wyciecie krzyzakowe ale niechce tego ruszac bo niewiem co to jest. Pytanie do kolegow, ktorzy maja o tym pojecie - czy moge to smialo wykrecic i co to w ogole jest? Czy tam jest jakis filterek czy co? To nie jest zwykla pompa tylko pompa z wyjsciem na nivo ktore posiadam i dziala normalnie. Sprawa jest pilna wiec prosze o szybka i konkretna odpowiedz. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez paulo79, łącznie zmieniany 6 razy.
czyli moge to smialo wykrecic. Dzieki maciu
[ Dodano: 2010-10-28, 09:00 ]
a co ta zaslepka zaslepia? Jest tam jakis zaworek, filterek czy cos innego? Pytam bo nie rozbieralem nigdy tego
[ Dodano: 2010-10-30, 11:59 ]
problem rozwiazany
[ Dodano: 2010-12-10, 19:40 ]
problem powrocil wczoraj. Wywalilo mi olej ze wspomagania wczoraj przez oring z tej zaslepki. Po odkreceniu tego badziewia oring byl przerwany i poszarpany, caly olej poszedl na motor i pampersa a pozniej na glebe wiec zakupilem nowy oring w sklepie motoryzacyjnym za 1 zł i zalozylem. Dzis wracajac z roboty sytuacja sie powtorzyla, caly motor zarzygany, 2 litry oleju poszlo w pizdu, podejrzewam ze to znow ta zaslepka z obrazka wyzej, jutro wykreca. Moze ktos mi powie o co chodzi i co z tym zrobic bo nudzi mnie juz kupywanie codziennie oringa i 2 L oleju
[ Dodano: 2010-10-28, 09:00 ]
a co ta zaslepka zaslepia? Jest tam jakis zaworek, filterek czy cos innego? Pytam bo nie rozbieralem nigdy tego
[ Dodano: 2010-10-30, 11:59 ]
problem rozwiazany
[ Dodano: 2010-12-10, 19:40 ]
problem powrocil wczoraj. Wywalilo mi olej ze wspomagania wczoraj przez oring z tej zaslepki. Po odkreceniu tego badziewia oring byl przerwany i poszarpany, caly olej poszedl na motor i pampersa a pozniej na glebe wiec zakupilem nowy oring w sklepie motoryzacyjnym za 1 zł i zalozylem. Dzis wracajac z roboty sytuacja sie powtorzyla, caly motor zarzygany, 2 litry oleju poszlo w pizdu, podejrzewam ze to znow ta zaslepka z obrazka wyzej, jutro wykreca. Moze ktos mi powie o co chodzi i co z tym zrobic bo nudzi mnie juz kupywanie codziennie oringa i 2 L oleju

czyli lepiej kup cieńszy i jak ma puszczać to od razu będzie a jak założysz cieńśzy i będzie ok tzn że wszedł bez rozrywania, plusem tego wszystkiego jest ze masz wypłukany układ wspomagania aż miło :-D
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
pod tym korkiem jest zawor przelewowy moze masz za wyskie cisnienie co tak wybija bo to ciekawe 

zdjecia przedstawiaja moje AUDI po montażu lpg!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html