![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 2.8PB/LPG ] Przepustnica 078133063A
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 2001
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Bartek
[D2 97 2.8PB/LPG ] Przepustnica 078133063A
Witam was wszystkich:)koledzy mam problem.A mianowicie padla mi Przepustnica o numerze 078133063A:)I właśnie takiej nie mogę dostać.Sa na Allegro o takim samym numerze ale końcówki mają AM,AN,AL,AK itd.I pytanie moje jest takie.Czy można zamiast tej założyć którąś z tych co wymieniłem czy musi być taka sama???Czekam na wasze opinię.pozdrawiam
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 2001
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Bartek
Witam.Problem z porannym odpalaniem rozwiązany.A mianowicie zawsze rano nie chciała się Wkrecac na obroty.Tak jakby nie było ssania.Podobny problem miałem w Mojej poprzedniej Audi a4 2.6v6 i mój kolega poradził mi żebym kupił niebieski czujnik temperatury.Więc tak zrobilem i jak ręką odjął.Pomogło.To samo zrobilem w tym przypadku.zamówiłem w ASO (140zł) i nic to nie zmieniło:(pojechałem do najlepszego w okolicy elektronika i podłączył kompa i pokazał się błąd 17953urządzenie sterujące Przepustnica.którego nie szło skasować i przeprowadzić adaptacji.I tak za każdym razem.już miałem zamawiać nową ale przed tym postanowiłem wyjąć Ją i ponownie wymyć.(8miesięcy temu była myta).I nie było co myć bo była czysta.czytałem na Forum że do tej czarnej puszki nie ma co zaglądać.Ja tam zajrzałem i ku mojemu zdziwieniu nie było oznak uszkodzeń.wszystko na swoim MIEJSCU.więc postanowiłem użyć WD40 i spryskałem wszystkie elementy w tym urządzeniu wraz z kostka i wtyczka:)I Jaki finał?że od wtorku wszystko pracuje tak jak należy.Więc warto czasami poświęcić się niż stracić 2300zł na nową.Temat można zamknąć.pozdrawiam.