A nie pompa ?pb41ns pisze:Nieszczelny kosz, paliwo spływa z kosza i tak się dzieje
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] [AKG] Nie odpala
Odkręć dekiel po przeciwnej stronie i wsadź lusterko, wtedy zobaczysz jaki masz poziom paliwa, po jakim czasie od włączenia pompy / czy zaczyna się przelewać z kosza. Za wiele nie widać ale coś można wywnioskować.
Przekaźnik pompy masz pod nogami pasażera, ja rozpiąłem obudowę i zwarłem styki sztywno.
Nie ma znaczenia że jest pół baku bo wlew kosza i tak jest powyżej.
Przekaźnik pompy masz pod nogami pasażera, ja rozpiąłem obudowę i zwarłem styki sztywno.
Nie ma znaczenia że jest pół baku bo wlew kosza i tak jest powyżej.
Kot też jest Quattro
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
Dalej nie wiadomo czy jest problem z cofającym się paliwem. Czy z czymś innym.Ukaniu pisze:Tylko z baku musiał byś wytargać całą rurownię z inżektorami. Problem leży zwykle właśnie w tym obwodzie, bocznika z systemem inżektorów ciągnących paliwo z dna. Na YT kiedyś widziałem film jak Rosjanin w wannie testował tą całą instalację.
Gdy podłączy pod listwę pompę może być inna 4 bar. wyjaśni się czy to na pewno cofające się paliwo.
Również dobrze przed odpaleniem porannym możesz przekręcić z 12x zapłon aby pompka dobiła ciśnienia, albo podłączyć pompke na krótko w zbiorniku lub wysterować ją urzadzeniem diagnostycznym.
Możesz również odpalić awaryjnie na LPG i wtedy wykluczysz układ Pb
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
Jak w powrót? ciśnienie mierzyć trzeba przed regulatorem a za filtrem paliwa.Lechu pisze:Przy sprawdzaniu manomentrem wpiętym w powrót,
To wraz z przekręcaniem kluczyka na zapłon, rośnie ciśnienie aż dobije do 4, trzyma przez jakiś czas, a później spada.
Ewidentnie cofa się paliwo. Może żeby nie targać kosza załóż zaworek zwrotny przy wyjściu ze zbiornika.