![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB/LPG ] Uszczelka kosza paliwa
-
- Super Klubowicz
[D2 98 4.2PB/LPG ] Uszczelka kosza paliwa
czy ktos moze ma rozpiske albo zdjecie co wystepuje w zestawie naprawczym w serwisie do montazu pompy paliwa( 4d0298133d) bo patrzac po etce wydaje mi sie ze jest tam tylko z 5 malych oringow i duza uszczellka pod cały kosz.............a mi zalezy na uszczelce ktora jest w polowie kosza jak sie go rozpołowi zeby wyjac wklad pompy bo moja sie wykruszyła........... chyba ze ktos ma pomysł czym ją zastąpic bo silikon to sie pewnie rozpuści albo skad wziasc taki duzy oring
https://www.partslink24.com/pl24-parts/ ... A13nrdvn6c
https://www.partslink24.com/pl24-parts/ ... A13nrdvn6c
Ostatnio zmieniony 09 lis 2012, 22:40 przez tomekzabrze, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja tą uszczelkę dobierałem w sklepie z częściami do ciągników(taki żelaźniak,jakieś tam narzędzia,przewody gumowe itp.)moja uszczelka się jakoś tak dziwnie rozciągnęła i powyginała :-/
Poszedłem do sklepu z koszem i sami dopasowali,generalnie uszczelka była minimalnie grubsza,ale jak się przy składaniu posmaruje ją olejem to beż problemu wskakuje na swoje miejsce ;-)
Aha w sklepie oczywiście powiedziałem,że to w benzynie będzie siedziało i jakiś czas później gdy "kolejny" raz to wszystko rozbierałem to uszczelka była cała i zdrowa.
Poszedłem do sklepu z koszem i sami dopasowali,generalnie uszczelka była minimalnie grubsza,ale jak się przy składaniu posmaruje ją olejem to beż problemu wskakuje na swoje miejsce ;-)
Aha w sklepie oczywiście powiedziałem,że to w benzynie będzie siedziało i jakiś czas później gdy "kolejny" raz to wszystko rozbierałem to uszczelka była cała i zdrowa.
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli 

-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz