![]() |
![]() |
[S8 D2 00 LPG ] Zrobiło się zimno i odpala na 20 razy :(
-[bez urazu ale jak temparatura cieczy jest około 90 to dla parownika inny układ jest czy jakMarek pisze:Mój przypadek był taki:auto odpalało za 4, 5 razem i na początku powoli wchodziło na normalne obroty. Do tego słyszałem bulgot w baku. Bulgot w baku okazał się małą dziurką w aluminiowym przewodzie przy koszu pompy. Zaspawałem i nieszczelność zniknęła. Auto po zlikwidowaniu nieszczelności nadal nie odpalało jak należy. Ciśnienie na listwie wtryskowej było jak trzeba i paliwo dochodziło, ale nadal odpalał za którymś razem, gdy auto postało dłużej bez odpalania. Powodem tego złego odpalania była instalacja gazowa, a konkretnie wtryski, które zblokowały się. Auto odpalało za 4,5 razem bo musiało wywalić gaz z układu i dopiero wtedy odpaliło.
Doszedłem do tego, gdy zdjąłem przewody zasilające wtryski gazu , od parownika i zakręciłem zbiornik gazu. Wtedy odpaliłem na hama i później na benzynie odpalał jak marzenie.
Przyczyną zatarcia wtrysków jest u mnie niedogrzana instalacja gazowa, bo mam uszkodzony termostat i płyn chłodzący ma temp. 75 stopni a reduktor gazu ledwo 47 stopni, a powinien mieć 60.

troszkę to głupie rozumowanie
tak jak z niedogrzania ci wtryski padły padły bo był brudny gaz i filterki słabe były lub nie wymienione w porę

Chyba mnie klątwa a8 dopadła -czyli pompa paliwa bo zapalił i pochodził chwilę i zgasł
i coś biulgota w baku
taki prezent pod choinkę auto mi dało ??
[ Dodano: 2013-12-20, 11:51 ]
mam połowę baku paliwa

i nie pomogło ;(
- bombowozista
- Forum Audi A8
Miałem tak samo na zimnym nie chciał palić. wymieniłem świece, auto stało u 3 mechaników, gazowników i nic nie znaleźli. przypadkiem zalałem świeżego paliwa i po problemie - PALI OD STRZAŁU tak jak kiedyś 

Instrukcje do różnych samochodów: http://chomikuj.pl/bombowozista
tel. 500113075
tel. 500113075
-
- Super Klubowicz