[S8 D2 97 LPG ] Błąd CAT i czujnik poziomu paliwa
[S8 D2 97 LPG ] Błąd CAT i czujnik poziomu paliwa
witam mam taki problem , jezdze audi S8 i chcialem sie dowiedziec dlaczego pokazal sie bklad CAT w sumie to ma instalacje LPG i podczas rozpedzania sie i krecenia do odciecia, a odcina go na gazie przy 6000 , cos zaczelo sie piepszyc. to znaczy , zaczelomu brakowac mocy i niechcial wiecej przyspieszac, to sie dzialo pod koniec 4 biegu i na 5 przy 220kmh, czyli moglo jeszczee jechac. chodzi mi dlaczego pokazal sie blad CAT, czy na podstawie tego morzesie mi cos podpowiedziec??a jescze jedno gdzie jest cczujnik poziomu paliwa w S8 gdzie go szukac??/
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez sempu8, łącznie zmieniany 4 razy.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Witam
Czujnik poziomu paliwa jest w zbiorniku paliwa czyli z tyłu ( są dwa , na każdą komorę zbiornika) tu masz podgląd gdzie to jest : http://members.rennlist.com/drive944/fu ... epair.html , ale nie sądze że to ma coś wspólnego z tymi objawami które są u Ciebie . Zacznij od podpięcia komputera - powinno pokazać jakie masz błędy i wtedy będzie można coś mądrego poradzić.
Czujnik poziomu paliwa jest w zbiorniku paliwa czyli z tyłu ( są dwa , na każdą komorę zbiornika) tu masz podgląd gdzie to jest : http://members.rennlist.com/drive944/fu ... epair.html , ale nie sądze że to ma coś wspólnego z tymi objawami które są u Ciebie . Zacznij od podpięcia komputera - powinno pokazać jakie masz błędy i wtedy będzie można coś mądrego poradzić.
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
tematow o CAT jest wiele wystarczy poszukac.Winna pewnie jest instalacja lpg ale poszukaj i poczytaj a znajdziesz odpowiedz. A dlaczego pytasz o czujnik poziomu paliwa? Podejrzewam ze auto dopiero nabyles i masz problem z odpalaniem gdy pokazuje pol zbiornika, czy tak? Jesli tak to tez jest opisany ten problem, poszukaj i poczytaj a znajdziesz odpowiedz. A jesli nie o to chodzi to jest jeden plywak w bagazniku po prawo i po lewo drugi- zalezy w czym jest problem.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Kolego zalej większą połowę baku tak 3/4 lub do pełna żeby się wyregulowała rezerwa .
Bo założę się że lejesz za 50/100 zł co 2 dni i komputer zaczął szaleć .
Bo założę się że lejesz za 50/100 zł co 2 dni i komputer zaczął szaleć .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.