![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 99 LPG ] Kontrolka EPC szarpie silnikem
[S8 D2 99 LPG ] Kontrolka EPC szarpie silnikem
Podczas powrotu od rodzinki ze świąt zapaliła mi się kilka razy kontrolka EPC, w tym momencie czuć szarpnięcia silnikiem. Czy ktoś miał coś podobnego?
miałem coś podobnego do twojego objawu z tym ze u mnie jeszcze dochodziło do tego gaśniecie auta przy hamowaniu do zera np: do światel. w moim przypadku była szczelina przy wejściu rury do przepustnicy. załozyłem rure do tego czyszczenie i adaptacja przepustnicy, po tym zabiegu wszsytko wróciło do normy.
prosze o kody błędów bo inaczej to szukanie żony z zasłoniętymi oczami w pełnym autobusie 

Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
są dwie szkoły, jedna mówi o umyciu przepusticy na aucie druga na zewnątrz ja preferuje tą drugą ale tu może być konieczność zastosowania nowych uszczelek/oringów by wykluczyć nieszczelności. adaptacja jest koniecznością w twoim przypadku bo przepustnica jest elektroniczna. mycie preparatem alkoholowym obojętnym elektrycznie jalepiej przystosowanym do takich zabiegów.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
ale ekstrakcyjną jak juz.grzybek86 pisze:poczekałem az odparuje
xD
lepiej dopisywać do końca, później te pomówienia i ktoś zwykłej BP by nalał albo nitro O.o
[ Dodano: 2013-01-06, 21:07 ]
po co nam to

[ Dodano: 2013-01-06, 21:07 ]
po co nam to

Po każdym czyszczeniu przepustnicy należy zrobić adaptację. Na vagu wchodzisz w silnik i zakładka adaptacje (jeśli dobrze pamiętam).koles999 pisze:pytam z ciekawości na czym polega adaptacja przepustnicy, bo jestem umówiony na kompa w poniedziałek a w sobotę zamierzam wyczyścić przepustnicę. Może od razu wykona mi adaptację.

Ja po czyszczeniu przepustni dwa dni jeździłem bez adaptacji. Silnik na jałowym strasznie skakał obrotami i jak przyśpieszał na wolnych to lekko nim szarpało. Powyżej 2tys nie czułem różnicy.