[D2 99 4.2PB/LPG ] Uszelniacze zaworów
[D2 99 4.2PB/LPG ] Uszelniacze zaworów
Witam panowie...
Od jakiegoś czasu zauważyłem w moim aucie delikatne dymienie na niebiesko przy odpalaniu i przy mocnym dodawaniu gazu. Czy mogą być przyczyną tego uszczelniacze zaworowe? Chciałbym się od was dowiedzieć czy uszkodzone uszczelniacze to poważna usterka i czy da się je ewentualnie wymienić bez zdejmowania głowic czy jest trochę rozbiórki silnika?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Od jakiegoś czasu zauważyłem w moim aucie delikatne dymienie na niebiesko przy odpalaniu i przy mocnym dodawaniu gazu. Czy mogą być przyczyną tego uszczelniacze zaworowe? Chciałbym się od was dowiedzieć czy uszkodzone uszczelniacze to poważna usterka i czy da się je ewentualnie wymienić bez zdejmowania głowic czy jest trochę rozbiórki silnika?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
jako ze sam wszystko robilem to kosztowało mnie to ok 1000zł wraz z nowym olejem uszczelkami i wymiana rurki w chlodnicy oleju. Silnik wyciagnałem sam z bratem rekami, najpierw sciagnałem glowice, pozniej po kolei wszystko rozmontowałem i wyciagnelismy w dwoch sam doł.
Jezdziłem na oleju castrol 10w40 (nie polecam) a teraz na valvoline 10w60.
Co do castrola to w poprzednim aucie tez mialem z nim jazdy, polecil mi moj znajomy, wypłukał silnik i samochod zaczał brac olej, nieduzo ale zaczał, a tu to juz masakra była...
Jezdziłem na oleju castrol 10w40 (nie polecam) a teraz na valvoline 10w60.
Co do castrola to w poprzednim aucie tez mialem z nim jazdy, polecil mi moj znajomy, wypłukał silnik i samochod zaczał brac olej, nieduzo ale zaczał, a tu to juz masakra była...
:shock:
3 litry oleju na 10000km
0.3L - 1000km
To nie ma takiej tragedii .
:shock:uszek pisze:eh to masz 1 l na 300 km hmm dla mnie to nie oplaca sie wymieniac oleju :mrgreen:
3 litry oleju na 10000km
0.3L - 1000km
To nie ma takiej tragedii .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.