Witam czy waszym zdaniem usunąć klapy kolektora ssącego czy naprawić w silniku 3.0 tdi 233km rok 2004 myślę jak to zrobić bo jest błąd P3135- 001 nie osiagnieto dolnego położenia krancowego z góry dziękuję za odpowiedź
[ Dodano: 2019-09-30, 13:02 ]
Napewno będę EGR zaślepiał ale nie wiem co zrobić z tym kolektorem i proszę was o porady
[D3 04 3.0TDI ] Klapy kolektora ssącego
[D3 04 3.0TDI ] Klapy kolektora ssącego
Ostatnio zmieniony 03 paź 2019, 21:30 przez Nike95, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem po wywaleniu klap kolektorów (odpowiednio zaślepiłem i uszczelniłem miejsce wyjścia ośki z kolektora) i nie żałuje tego posunięcia. Silniczki są podpięte ale i tak musisz to wykodować by to działało bez błędów. Mam też wykodowany EGR (zaczął sypać błędami).
Jako że za wywalenie programowe klap i egra musiałbym trochę zapłacić to zdecydowałem się jeszcze na stronienie na hamowni i nie żałuję.
Zapłaciłem coś kolo 900zł ale z 233 koni zrobiło się 276 a z 457Nm odpowiednio 575. Program indywidualny a nie gotowiec, nie chciałem więcej ze względu na bezpieczeństwo silnika.
Jako że za wywalenie programowe klap i egra musiałbym trochę zapłacić to zdecydowałem się jeszcze na stronienie na hamowni i nie żałuję.
Zapłaciłem coś kolo 900zł ale z 233 koni zrobiło się 276 a z 457Nm odpowiednio 575. Program indywidualny a nie gotowiec, nie chciałem więcej ze względu na bezpieczeństwo silnika.