W jaki sposób przeprowadzić prawidłową adaptację skrzyni 6HP26 ?
Dysponuję VCDSem oraz VASem
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Adaptacja skrzyni
ja normalnie kasuję swoją 6hp26 w taki sposób mam vas-a v19 plcolorado pisze:Niestety opcja ktorą przedstawiłeś nie jest dostępna dla 6HP26.
W sumie to ciekawe ... z tego co wiem to jest możliwość adaptacji\kasowania ustawień tej skrzyni. Możliwe, iż adaptacja jest kasowana podczas wgrywania oprogramowania.
Owszem dla silnika adaptacja jest możliwa
Również korzystam z VASa 19.00 PL
Stosuję następujacą procedurę
1) Diagnoza własna
2) 02-Elektronika Skrzyni
niestety nie posiadam opcji 012 Dopasowanie
3) Wybieram Wskazać wszystkie opcje diagnozy wówczas pojawia się opcja 012 Dopasowanie
4) z klawiatury wybieram 1 następnie Q
otrzymuję info, iż funkcja nie jest obsługiwana
Napisz proszę jaką stosujesz procedurę.
1) Diagnoza własna
3) Wybieram Wskazać wszystkie opcje diagnozy wówczas pojawia się opcja 012 Dopasowanie
wchodzę tak jak ty diagnoza własna / elektronika skrzyni , wtedy wybieram na tej klawiaturze od vas-a kod 0 lub 00 nie pamiętam i Q , pojawia mi się wtedy skasuj wartości wyuczone , biorę tak i po wszystkimcolorado pisze:Również korzystam z VASa 19.00 PL
1) Diagnoza własna
wchodząc w 02 elektronikę skrzyni nie ma dostępnej opcji wpisywania z klawiatury.badyl pisze: wchodzę tak jak ty diagnoza własna / elektronika skrzyni , wtedy wybieram na tej klawiaturze od vas-a kod 0 lub 00 nie pamiętam i Q , pojawia mi się wtedy skasuj wartości wyuczone , biorę tak i po wszystkim
Należy wybrać dodatkową opcję\czynność.
Napisz proszę jaką kolejną czynność wybierasz
ok nie ma problemu , ale wpierw muszę na nowo vas-a sobie na kompa wgrać , bo formata robiłem na kompie , postaram się to ogarnąć do końca tygodniacolorado pisze:wchodząc w 02 elektronikę skrzyni nie ma dostępnej opcji wpisywania z klawiatury.badyl pisze: wchodzę tak jak ty diagnoza własna / elektronika skrzyni , wtedy wybieram na tej klawiaturze od vas-a kod 0 lub 00 nie pamiętam i Q , pojawia mi się wtedy skasuj wartości wyuczone , biorę tak i po wszystkim
Należy wybrać dodatkową opcję\czynność.
Napisz proszę jaką kolejną czynność wybierasz
-
- Forum Audi A8