Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 04 4.2MPI/LPG ] Syczenie z silnika i para/dym

SSSPEEDO
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 04 4.2MPI/LPG ] Syczenie z silnika i para/dym

Post autor: SSSPEEDO » 13 cze 2016, 20:15

Witajcie <papa2> .
Mam problem polegający mianowicie na tym, że silnik mi chodził na wolnych obrotach ( auto stało ) gdy się nagrzał w pewnym momencie zaczął dziwnie chodzić i po chwili z pod maski wydobywało się syczenie i para/dym <boisie>
Zgasiłem silnik, poszedłem zobaczyć i wizualnie wszystko było ok. Zapaliłem silnik chodził idealnie i znowu po rozgrzaniu sytuacja się powtórzyła, ale zaobserwowałem, że to raczej para na węch nie dym wydobywa się.
Tak jakby z okolic chłodnicy no i ubyło mi płynu chłodniczego . Czy ktoś spotkał się z czymś takim ? , co mogło się popsuć ? . Auto świeżo kupione zrobiłem nim 500 km i wszystko było ok. aż tu nagle takie coś , idzie się wkurzyć <bezradny> . Jakieś sugestie ? Dzięki za zainteresowanie i ewentualne podpowiedzi.
Pozdrawiam <okok>
Ostatnio zmieniony 16 cze 2016, 20:05 przez SSSPEEDO, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 13 cze 2016, 20:38

Na 90% się gotuje. Sprawdź czujniki temperatury (są dwa). Czy wdoda splywa gdzieś w okolicy pomiędzy przednim kołem lewym a drzwiami?
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

SSSPEEDO
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SSSPEEDO » 13 cze 2016, 21:51

Niedawno byłem w garażu posprawdzać co i jak bo nie daje mi to spokoju i oglądając silnik zdjąłem osłonę v8 i tam był wężyk wchodzący do trójnika od podciśnienia połączony chałupniczo za pomocą taśmy klejącej wężyk zrobiłem jak należy i syczenie ustało ;) myślę sobie chyba naprawiłem odpaliłem silnik i czekam aż się zagrzeje doszedł do połowy skali i niestety się zaczęło dym z komory silnika ale już zauważyłem że tak jakby z lewej strony w okolicach klimy , dodam że jak grzałem silnik to na wyłączonym klimatroniku , jak go z ciekawości włączyłem to już wydobywający się dym/para i syczenie się już nie pojawiło , pierwsze syczenie było od wężyka podciśnienia . Czy jest jakiś czujnik ciśnienia od klimy który upuszcza ciśnienie ? kompresor klimy nówka chłodzi jak diabli .
No i właśnie płynu ubywa sprawdzę dokładnie na suchym i dam znać ale takie plamki zauważyłem z lewej strony od kierowcy w okolicach zderzaka nie wiem czy są moje posprawdzam i dam znać.
Pozdro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl