Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 05 4.2MPI ] Przycinająca się przepustnica

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

[D3 05 4.2MPI ] Przycinająca się przepustnica

Post autor: 123mielony » 02 kwie 2013, 19:36

Witajcie .
Mam taki problem przycina mi sie przepustnica i silnik zaczyna wariować trzyma wysze obroty niz powinien gorzej pali i generalnie kuleje.Czy przepustnica jest częścia do regeneracji czy do wymiany?
Dostałem od mechanika namiar na firmę która regeneruję różne części międzyinnymi przwepustnice tylko czy to jest coś warte czy szkoda sobie zawracać głowę.
Co myślice na ten temat?
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2013, 21:17 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ptasiek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ptasiek » 02 kwie 2013, 20:04

Przepustnicę się czyści. Trochę benzyny ekstrakcyjnej, miękka szmatka a w trudno dostępnych miejscach pędzelkiem i powinno być dobrze. Robiłem tak w moich autach (renault, daewoo, bmw) i za każdym razem pomagało. Nigdy nie przerabiałem tego w audi ale myślę że także można. Na koniec dobrze jest przepryskać przepustnicę delikatnie WD-40 ponieważ benzyna ekstrakcyjna mocno osusza.
p.s. ten post można przenieść do bardziej odpowiedniego

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 03 kwie 2013, 09:43

Auto zostawiłem dzisiaj u mechanika na wymianę oleju i filtrów i przy okazji ma zobaczyć tą przepustnicę. Mechanior powiedział mi że z tymi przepustnicami z koncernu WW jest jakiś problem bo bardzo często trafiają mu się właśnie takie niedomagające,ale gość twierdzi że przeważnie jest to przyczyna elektroniki niż brudu.
Przepustnica ładnie umyta,nasmarowana błędy pokasowane zobaczymy czy to pomorze czy nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl