części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 04 4.0TDI ] Wymiana zregenerowanej pompy wspomagania-p

Marcin23
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 04 4.0TDI ] Wymiana zregenerowanej pompy wspomagania-p

Post autor: Marcin23 » 25 maja 2016, 13:45

Oddałem pompę wspomagania do regeneracji. Dziś mechanik założył i próbował odpowietrzyć układ i nic. Pompa nie wyje nie zassysa płynu zero reakcji. Ściągnął pompę jeszcze raz, zakręciliśmy rozrusznikiem sprawdzając obroty napędu pompy w silniku. Wychodzi na to, że silnik kręci się w prawą stronę, a pompa jeśli ją zakręcić właśnie w tą stronę, to zamiast tłoczyć olej to go wypycha! Tak jakby w pompie został odwrotnie zamontowany wirnik/zaworek? Nie wiem co tam dokładnie jest i jak to w środku działa. Silnik przecież nie zaczął się kręcić w drugą stronę. Jutro będę dzwonił do firmy która regenerowała pompę i zobaczę co powiedzą, ale może ktoś spotkał się już z taką sytuacją?

[ Dodano: 2016-05-25, 13:45 ]
Nikt nic nie doradził, a problem rozwiązał się sam. Otóż firma Avanti z Kielc zamiast zregenerować pompę wspomagania dokonała jej zupełnego zepsucia, gdyż pompa tłoczyła w drugą stronę! Mimo, że wraz z mechanikiem taką informację od nas uzyskali i pompa wróciła do nich na sprawdzenie, to po ponownej wysłaniu do nas nic się nie zmieniło. Prze spartaczoną robotę firmy Avanti z Kielc straciłem czas (dwa tygodnie) i pieniądze 400zł (dwa razy montaż i demontaż wadliwej pompy) Zwrócono mi jedynie pieniądze za regenerację. Panowie nie pokusili się nawet o zwrot kosztów wysyłki które również poniosłem. Zdecydowanie nie polecam tej firmy!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odradzam”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl