Witam. Pisałem w iinym poscie ze rozleciał mi się napinacz łańcuszka. Dzisiaj była diagnoza i okazało sie z był kontakt z zaworami.
Teraz mam pytanie:
- czy regenerować moją głowice
- kupić używaną i kupić nowy napinacz do tego
-ewentualnie czy ma ktoś do sprzedania głowice do silnika AQF?
-jaki orientacyjny może być koszt regeneracji głowicy
-może ma ktoś taka do sprzedania?
-czy pasuje z innego silnika?
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB ] Regeneracja głowicy
[D2 99 4.2PB ] Regeneracja głowicy
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 00:43 przez grzybek86, łącznie zmieniany 2 razy.
Fuck...to kijowo. Planowanie, zawory, nastawnik z łańcuchem i robota to parę groszy wyjdzie. Za mniej już kupisz drugi motor, za cenę nastawnika z aso masz drugi silnik, a więc może to bardziej rozsądniejsze. Ostatnio przeglądałem silniki na allegro i aqf za 3,5 kafla bez problemu masz, a parę ich było. Ja bym chyba jednak tak zrobił będąc na Twoim miejscu.
wiesz bede myslał jak zobaczy to moj mechanik bo:
auto rozebrał znajomy elektronika i wydaje mi sie ze trtoche pokolorował bo za samą robocizne zaspiewał sobie 1500zł, moj mechanik dobrze ze z urlopu wrocił bo zrobi to za 450zł
wiec może nie jest tak jak mowił to ten co ogoladał i chcial na koszty naciagnąć. oby nie było tak źle
auto rozebrał znajomy elektronika i wydaje mi sie ze trtoche pokolorował bo za samą robocizne zaspiewał sobie 1500zł, moj mechanik dobrze ze z urlopu wrocił bo zrobi to za 450zł
wiec może nie jest tak jak mowił to ten co ogoladał i chcial na koszty naciagnąć. oby nie było tak źle