Witam
Przedstawię Wam moją ORKĘ którą kupiłem z początkiem sierpnia w niemczech od pierwszego właściciela rok 2005 po vin 2006 kolor Czarny metalik przebiego org 138.000 potwierdzony w serwisie oraz książką serwisową oraz fakturami.Jak widać grill zmieniony od S8 ten orginalny dostałem w pudełku.Aktualnie jest na 19' felgach i tak zostaje są nowe opony ale chłop był uczciwy i dał mi jeszcze 18' orginalne AUDI w idealnym stanie z oponami no może jeszcze na jeden sezon (letni) i 20' ABT z dwoma nowymi zimówkami i dwoma troszkę gorszymi.Ledwie się zabraliśmy z tymi kołami dobrze że tata ma A6 kombi bo było by kiepsko.Co do wyposażenia to nie będę się rozpisywał gdyż jest tego trochę choć z ważniejszych których brakuje to:
-ogrzewanie postojowe
-solar dach (zwykły jest)
-podgrzewanej kanapy
ale z czasem spróbuję doposażyć dzięki waszej pomocy i poszerzeniu wiedzy może się uda.
W połowie października założę GAZ w Krakowie na Beskidzkiej.
Na razie przejechałem kolo 3 tyś wszystko śmiga choć VCDS pokazuje jakieś drobne błędy ale powoli będę walczył z nimi acha klapie trzeba pomóc żeby się podniosła.
Na razie to tak pokrótce .....
Auta szukałem gdzieś od lutego allegro, scout24, mobile.de i willhaben.at co dziennie rano przed pracą przeglądałem ogłoszenia.W niemczech Sztuttgard mam znajomych i w okolicach szukałem w razie jak coś to żeby podjechali oglądneli w austrii Wiedeń mieszka mój ojciec na stałe tez oglądali my parę sztuk ale wreszcie padło na tą.
Szkop spuścił 500 euro a w polsce jak już pisałem wyżej cena zawsze krążyła koło 80 000 tyś uciekła mi jedna od kolegi Nowak która była godna uwagi ale temat szukania zamknięty auto w garażu.
Dzisiaj zagościł STAG pod maską cena 5500 zł kilka kilometrów już za mną na razie OK,ale przy dystrybutorze to jest dopiero szokkkk :lol:
A8 D3 2006 4.2 PB "ORKA"
- orkaskawina
- Super Klubowicz
A8 D3 2006 4.2 PB "ORKA"
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2016, 20:28 przez orkaskawina, łącznie zmieniany 7 razy.
Piekne auto kolego , własnie takiego szukam , powiedz mi prosze ile $ trzeba dac za takie w DE "jak cos moze byc na PW" i jak znalazłes portal czy z polecenia jakos ?, ja juz szukam dośc długo w PL przegladam portale typu autoscout , nie wiem czy jest warto jechac do DE szukac bo tam tez juz nie jest zaciekawie najlepiej miec kogos tam kto nagra pewne autko , co prawda mam jedna osobe w DE ale jeszcze jej glowy nie zawracałem tematem A8
pozdr i gratulacje udanego zakupu
pozdr i gratulacje udanego zakupu
-
- Forum Audi A8
Tajco, zgadza sie troche drogo , ale auto zacnie wyglada oby słuzyło , dlatego ja tez m.i. odpuszczam narazie poszukiwania w DE bo to sie nie opłaca jak dla mnie 60k za auto plus opłaty i pakiet startowy wychodzi pod 80k a ceny w PL zaczynaja sie juz pomału od 55 w góre za polifta z 4.2MPI wiadomo zalezy od stanu koloru wypasu itp
a ta a8 od Nowaka to był rodzyn z LPG po wymianach na dobrej feldze szkoda ze funduszu nie miałem
pozdrawiam
a ta a8 od Nowaka to był rodzyn z LPG po wymianach na dobrej feldze szkoda ze funduszu nie miałem
pozdrawiam
No niestety żeby w PL sprowadzić prawdziwe auto(zsilnikiem wiekszym niż ma dobra kosiarka) to trzeba zabulic na złodziejskie podatki! :evil:raftor pisze: wychodzi pod 80k a ceny w PL zaczynaja sie juz pomału od 55 w góre za polifta z 4.2MPI
Sam się zastanawiam czy szukac w PL i tam meldowac czy kupić w UE i w DE meldowac z wiekszymi opłatami. W sumie to będzie zależało do tego gdzie co sie znajdzie,bo jak kupię w UE cos fajnego to zamiast płacić złodziejom akcyzę to wole dac niemcom zarobic.
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Generalne wiekszosc na forum to auta w dobrym satnie jak nie idealnym, od pasjonatow, którzy kochaja swoje A8 Ja mam ladna w Longu z LPG i cenie 70tys/zł...Ja tam nigdy nie zrozumiem idei sciagania autra z DE jak mozna tu u Nas kupic niezla sztuke za takie same pieniazki i to pewne auto i historia udokumentowana, a w moim przypadku nawet z gwarancja.raftor pisze:Tajco, zgadza sie troche drogo , ale auto zacnie wyglada oby słuzyło , dlatego ja tez m.i. odpuszczam narazie poszukiwania w DE bo to sie nie opłaca jak dla mnie 60k za auto plus opłaty i pakiet startowy wychodzi pod 80k a ceny w PL zaczynaja sie juz pomału od 55 w góre za polifta z 4.2MPI wiadomo zalezy od stanu koloru wypasu itp
pozdrawiam
BORN FROM JETS