D3 4.2L "Mercure" by VanDyke
Preston, wszystko będzie cacy i zrobione ze smakiem. Nie martw się
Aphopis, te zaciski z prosiaka są o wiele większe i ładniej się prezentują. Chodzi mi tutaj jedynie o walory wizualne. Czy są lepsze niż te z S8 - nie wiem.
gonias, nie na darmo wożę całą skrzynkę kosmetyków w bagażniku
Po zakupie zaciski pójdą na malowanie, prawdopodobnie na srebrny kolor (przyzwolenie pantona już mam <jezyk> ). Logo Porsche jednak pozostanie
Kusi mnie jeszcze obklejenie auta folią w czarny mat...
Na dniach jadę w dłuższą trasę i postanowiłem się zaopatrzyć w wideorejestrator. Ostatnio w weekend miałem dwie sytuacje w których osioł z naprzeciwka wyprzedzał na czołowe. W jednym przypadku musiałem ratować się poboczem. Doszedłem do wniosku, że na takie sytuacje przyda się taki sprzęt. Za dwa dni dojdzie kamera to pochwalę się jaki sprzęt zakupiłem.
Aphopis, te zaciski z prosiaka są o wiele większe i ładniej się prezentują. Chodzi mi tutaj jedynie o walory wizualne. Czy są lepsze niż te z S8 - nie wiem.
gonias, nie na darmo wożę całą skrzynkę kosmetyków w bagażniku
Po zakupie zaciski pójdą na malowanie, prawdopodobnie na srebrny kolor (przyzwolenie pantona już mam <jezyk> ). Logo Porsche jednak pozostanie
Kusi mnie jeszcze obklejenie auta folią w czarny mat...
Na dniach jadę w dłuższą trasę i postanowiłem się zaopatrzyć w wideorejestrator. Ostatnio w weekend miałem dwie sytuacje w których osioł z naprzeciwka wyprzedzał na czołowe. W jednym przypadku musiałem ratować się poboczem. Doszedłem do wniosku, że na takie sytuacje przyda się taki sprzęt. Za dwa dni dojdzie kamera to pochwalę się jaki sprzęt zakupiłem.
Kontakt: nick + @wp.pl
uważam, że masz bardzo ładny lakier i należy tylko odpowiednio o niego zadbać (korekta lakieru + jakiś rodzaj zabezpieczenia)VanDyke pisze:Dają niby 2 lata gwarancji na folię. Może to zależy kto, gdzie i jakiej folii użył
A biały mat?
folie mat w A8 mi się nie widzą..... takie jest moje prywatne zdanie w tym temacie ale to Twoje auto więc rób tak by Tobie się podobało
W innym aucie kiedyś dałem do firmy która się zajmuje oklejaniem, dach do oklejenia w czarnym macie, szczerze? już nie będę się czepiał o brud bo z tym było utrapienie, ale z czasem pokazały się ryski, kropki itp, bo jednak folia nie jest tak wytrzymała jak lakier, a folia nie była ta z tych najtańszych, przy normalnej eksploatacji nie raz zaskoczy nas deszcz czy obije się jakiś kamyczek. Nie miałem okazji nigdy przetestować, pół matu i połysku na aucie może te będą bardziej wytrzymałe. Na samą folie (jako tylko folie) była gwarancja 6lat, a na przyklejenie ok 2lat, ale coś czuje że po tych 2latach sam byś pozbył się tej foli bo by wyglądała co najmniej nie estetycznie.
Jeżeli chcesz na sezon pojeździć w macie to kup najtańszy zamiennik PlastiLak i we własnym zakresie pomaluj pistoletem elektrycznym, takim jak się maluje ściany w domu, ogólnie jest to straszny badziew, ale myślę że sezon wytrzyma. Za 10L wydasz ok 600-650zł ale zawsze jakaś odskocznia jest od seryjnego lakieru niż wydać ok 4-5tyś za folię na 2lata, a potem jeszcze jest kolejny problem by jej się pozbyć.
Ale Najlepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku nie dotykać nic dać np do jakieś profesjonalnej firmy na zrobienie Auto detailing i był była malinka.
Jeżeli chcesz na sezon pojeździć w macie to kup najtańszy zamiennik PlastiLak i we własnym zakresie pomaluj pistoletem elektrycznym, takim jak się maluje ściany w domu, ogólnie jest to straszny badziew, ale myślę że sezon wytrzyma. Za 10L wydasz ok 600-650zł ale zawsze jakaś odskocznia jest od seryjnego lakieru niż wydać ok 4-5tyś za folię na 2lata, a potem jeszcze jest kolejny problem by jej się pozbyć.
Ale Najlepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku nie dotykać nic dać np do jakieś profesjonalnej firmy na zrobienie Auto detailing i był była malinka.