części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[A8 D3 2.8 2008] Brak oświetlenia schowka.

Sylas25
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[A8 D3 2.8 2008] Brak oświetlenia schowka.

Post autor: Sylas25 » 17 maja 2022, 11:30

Witajcie. Panowie po zakupie A8 nie ma podświetlenia schowka. żarówka sprawdzona, wziąłem nawet całą lampkę do domu i po podłączeniu do zasilacza serwisowego i podaniu 12V żarówka świeci. Nic nie daje włączenie świateł ani odpalenie auta. Po zmierzeniu miernikiem nie mam napięcia w kostce lampki. W bagażniku samochodu posprawdzałem miernikiem bezpieczniki (aby ich nie wyciągać i nie skasować lub wyłączyć czegoś) wszystkie są OK po lewej i prawej stronie. Gdzie są jeszcze jakieś bezpieczniki do sprawdzenia?? Dzięki z góry za pomoc i rady.

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 17 maja 2022, 11:46

Sam jestem świeżak jeśli chodzi o D3 ale skoro da się z panelu MMI sterować natężeniem świateł wewnątrz samochodu (lampki sufitowe itp.) to być może da się też z MENU włączyć/wyłączyć funkcję lampki w schowku <hmm>

Tak mi przyszło na myśl, taka luźna sugestia. Pewnie się mylę ale może warto sprawdzić. Ja nie mam teraz samochodu pod ręką ale rzuciły mi się w oczy takie funkcję.

Sylas25
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Sylas25 » 25 cze 2022, 08:03

Dzięki Nyku za odpowiedź. Sprawdzałem w MMI wszystkie funkcje. Niestety nie ma nic o lampce schowka.. Można ustawiać lampki sufitowe oraz oświetlenie boczków drzwi i inne. Lampa w każdym aucie powinna się załączyć wraz z światłami, no bo po co oświetlenie schowka jak jest dzień?? :) tak pomyślane. Nie mam opisów bezpieczników oraz niewiem gdzie mogą jeszcze być.

[ Dodano: 2022-06-25, 08:03 ]
Problem wynikał urwanych kabelków wtyczki która jest wpięta do siłownika schowka. Siłownik też został wymieniony. Temat do zamknięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl