Mam orginalny pilot do webasto T60. Właczam lewym przyciskiem na pilocie grzanie a w samochodzie włącza się przewietrzanie. Oczywiście miga czerwona dioda i zamiast webasto włącza się to przewietrzanie. Nie wiem co się stało ale jeszcze miesiac temu działało to poprawnie, podejrzewam że mój chrześniak coś namieszał bo dorwał na chwilę pilota.
Jak zmienić, żeby włączało sie webasto?
A dodam, że jak ustawie czas na FISie to włączy sie prawidłowo
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Włączanie webasto pilotem nie działa. W
[D2 00 4.2PB/LPG ] Włączanie webasto pilotem nie działa. W
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 23:40 przez uszek, łącznie zmieniany 2 razy.
[center]uszek, stary klubowicz a takie błędy[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Pozdrawiam ernesto.
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Pozdrawiam ernesto.
No własnie webasto działało nie raz przez zimę a przewietrzanie raczej nie, tylko raz mi sie to przez pomyłkę włączyło ale to na początku zimy. Podejrzewam, że może baterię w pilocie miałem słabe i przez to tak się stało, mimo że włączałem webasto to i tak nie było zarejestrowane i włącza się przewietrzanie. Zrobię tak jak mówisz.
Szukam i szukam. Jak źle wsadziłem to proszę mnie przenieść.
Doszedłem wreszcie, żeby mieć włączone dogrzewanie to muszę mieć ustawionego klimatronika na auto. Jest ok. jak włączę rano silnik to włącza się dogrzewanie a jak gaszę to po chwili dopiero gaśnie dogrzewanie. Z tłumika nie widać jakiegoś brzydkiego dymka więc chyba wszystko jest ok.
Chodzi mi dokładnie jak włączyć te urządzonko
z menu, które uruchamiam z tego przycisku obok ręcznego. Mam tam dogrzewanie i wentylowanie. Jest funkcja uruchomienia natychmiastowego i z timera. Na zegarach wszystko jest ok. pokazuje dymek stały i migający jak załączy timer ale "webasto" się nie włącza. Robię coś nie tak?
Doszedłem wreszcie, żeby mieć włączone dogrzewanie to muszę mieć ustawionego klimatronika na auto. Jest ok. jak włączę rano silnik to włącza się dogrzewanie a jak gaszę to po chwili dopiero gaśnie dogrzewanie. Z tłumika nie widać jakiegoś brzydkiego dymka więc chyba wszystko jest ok.
Chodzi mi dokładnie jak włączyć te urządzonko

Rób w życiu to na co masz ochotę a żyć będziesz szczęśliwie ...