Cześć!
Jako, że cały czas walczę z usterkami mojego czołgu mam pytanie, orientuje się ktoś za co odpowiedzialny jest 26 pin na wtyczce do sterownika skrzyni ? albo ktoś ma jakiś czytelny schemat do polifta ?
Bezpiecznik (50A) w nogach pasażera idzie do schowka na ECU pod maską, tam jest włączony do bezpiecznika 7.5A a ten następnie wchodzi do sterownika skrzyni.
Gruby czerwono - zielony przewód.
Mam problem z bezpiecznikiem na początku wspomnianym 50A - strzela mi.
Już trochę głupieje z tą elektryką a nie znam magika który by się chciał podjąć problemu.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Wtyczka sterownika skrzyni biegów
Wg schematu kabel (czerwono-zielony) z 26 pinu wtyczki sterownika skrzyni leci do bezpiecznika 15A na podszybiu, za nim rozdziela się na dwa kable czerwone. Jeden (grubszy - 1,5mm) leci do czarnej kostki na podszybiu a później do punktu złącznego +12V we wiązce pod deską rozdzielczą. Drugi natomiast (cieńszy - 0,35mm) idzie do 62 pinu wtyczki sterownika silnika.
Jakbyś mógł, to wrzuć zdjęcie skrzynki bezpieczników z zaznaczeniem, który Ci pali.
Jakbyś mógł, to wrzuć zdjęcie skrzynki bezpieczników z zaznaczeniem, który Ci pali.
Four rings to rule them all
-
- Super Klubowicz
robiłem dziś na VASie sprawdzanie podzespołów bazowych i pompa powietrza wtrónego normalnie się włączyła mimo, że ten bezpiecznik był wywalony.
szeryfisch, dokładnie od wentylatora jest ten pionowy ale coś czuje, ze będe musiał Cie odwiedzić bo gdzies w elektryce mi siedzi jakiś mały troll
p.s
normalne jest też to, ze na VAGu pokazuje ładowanie 13.4 V gdzie w rzeczywistości na kablach od aku czy to na plusie pod nogami pasażera miernikem pokazuje 14.2V?
szeryfisch, dokładnie od wentylatora jest ten pionowy ale coś czuje, ze będe musiał Cie odwiedzić bo gdzies w elektryce mi siedzi jakiś mały troll

p.s
normalne jest też to, ze na VAGu pokazuje ładowanie 13.4 V gdzie w rzeczywistości na kablach od aku czy to na plusie pod nogami pasażera miernikem pokazuje 14.2V?