części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 00 4.2PB ] świeci sie lewy kierunkowskaz

berarek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 00 4.2PB ] świeci sie lewy kierunkowskaz

Post autor: berarek » 02 wrz 2013, 20:46

Witam szukalem ale nie znalazlem podobnego tematu.Moj problem polega na tym ze po odpaleniu a8 D2 świeci mi sie lewy kierunkowskaz manetka jest w pozycji srodkowej a on dalej swieci nie mruga tylko tak jakby sie zawiesił dodam ze po odpaleniu nie uzywalem go.Jakis czas temu padły mi baterie w pilocie i otwieralem kluczykiem wlaczal sie alarm i wtedy ten kierunek zaczal sie zawieszac wymienilem baterie w pilocie po paru dniach i akumulator sie rozladowal wstawilem nowy byla rowniez spalona lewa tylna zarowka wymienilem ja na nowa ale to dalej sie pokazuje po zamknieciu auta pilotem kierunek gaśnie czy ktos spotkal sie z takim problemem?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2013, 22:40 przez berarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 02 wrz 2013, 21:02

Tragedia z tym Twoim audi....
Powodem świecącego sie kierunku może być fabryczny alarm.
W mojej kiedyś po 3 miesięcznym postoju świeciły sie na pół gwizdka oba przednie ale po załączeniu manetki działały normalnie :)
CIeszyłem się że mam jak w hameryce ale to minęło następnego ranka :)

berarek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: berarek » 02 wrz 2013, 21:07

hehe nie taka tragedia kupilem ja za dobre pieniądze jutro wstawiam do mechanika bedzie robił skrzynie moja tez sporo stała mysle ze moglo sie cos powalic od otwierania kluczykiem a nie pilotem

chicken20091986
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: chicken20091986 » 03 wrz 2013, 09:44

W bagażniku po lewej stronie zdemontuj boczek i jest tam alarm wraz z modułem komfortu , powypinaj kostki i sprawdź , u mnie wystarczyło wypiąć, wpiąć i śmigało . Czytałem że gdzieś tam robi się zwarcie na przewodach .
Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl