Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 94 ] Zła praca wycieraczek

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 11 lut 2011, 12:54

Ja obstawiam słabe styki na kostce, miałem to samo... wycieraczki zatrzymywały sie w pozycji jak wracały już... wymontowałem mechanizm i okazało sie że chodzi leciutko... po rozebraniu kostki... a nie było to łatwe moim oczom ukazały sie zaśniedziałe styki... Po przeczyszczeniu wycieraczki działają tak jak powinny ;-)

Awatar użytkownika
Wiśnia
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wiśnia » 01 mar 2011, 21:46

koledzy problem rozwiazalem... moja glupia wina :D podmienialem silniki itd. i to samo :D okazało się że trzeba dokładnie znalezc punkt w ktorym trzeba ustawic mechanizm na wałku silnika i problem sie rozwiazal.

arti
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arti » 04 mar 2011, 21:32

A miał ktoś z kolegów problem tego typu że zimą , dopuki komora silnika nie rozgrzana dobrze , wycieraczki nie działają...zero reakcji , potem działają. Póżniej było tak,ten pierwszy raz kiedy zaskoczyły i zatrzymały sie w dowolnym miejscu,zawsze niezależnie od wyboru manetką.Odsunołem ochronny pokrowiec od silniczka,zauważyłem na nim jakiś bodajże sterowniczek tzn przewody z wtyku "wchodziły" do niego,następnie "wychodziły" tylko dwa do samego silniczka.Był zalkejony sylikonem więc nie zaglądałem do środka,ale wszystko zawilgocone.Wydmuchałem i narazie git.
Czekam teraz i zadaję sobie pytanie, wycieraczki będą działały czy nie :wpale:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl