części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 95 3.7PB/LPG ] Programowanie Immo

kubax230
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 3.7PB/LPG ] Programowanie Immo

Post autor: kubax230 » 18 maja 2016, 13:46

Witam, po przekreceniu zapłonu miga kontrolka Immobilisera. Z tego co wyczytalem w instrukcji to mozna go zaprogramować tylko przy uzyciu "odpowiedniego urzadzenia diagnostycznego" i tu moje pytanie, co to za urządzenie? Gdzie to zrobić?

Opisze może moją sytuacje z kluczykami. Mam tylko jeden kluczyk z pilotem który działał i któregoś dnia po prostu przestał działać według poprzedniego właściciela (mysle ze odlaczal akumulator czy coś w tym stylu). Przy klikaniu przycisków zapala sie czerwona lampka na pilocie i zero reakcji. Baterie wymieniałem, nie pomogło.

PS. Kluczyk otwiera/zamyka tylko drzwi kierowcy, tak jakby centralny padł. Resztę musze zamykać recznie od środka.

Pozdrawiam ;)

Gość

Post autor: Gość » 18 maja 2016, 14:08

immo ogarnie każdy VCDS.

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 18 maja 2016, 14:16

Co do migającego immo, częstym problemem jest połączenie elektryczne od cewki przy stacyjce do modułu pod deską. Parę razy miałem u siebie, że przy 50% procentach prób odpalenia auta immo nie łapało. Najprostszą procedurą jaką można na początku wykonać jest zdjęcie schowka pod kierownicą, kierownicy i plastikowej osłony kolumny kierowniczej i kilkukrotne wyciągnięcie i włożenie wyczek od cewki i białego modułu immo pod deską po prawej stronie kolumny. Można tez styki we wtyczkach ddelikatnie podoginać, aby miały lepszy kontakt z konektorami w module i cewce. Jak to nie pomoże, to trzeba szukać głębiej problemu.

Co do pilota i centralnego zamka, to może padła pompka centralnego, w której znajduje się też odbiornik pilota.
Four rings to rule them all

Gość

Post autor: Gość » 18 maja 2016, 14:17

Ja styki na tej kosteczce zalutowałem na stałe i problem minał.

kubax230
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kubax230 » 18 maja 2016, 14:22

Transponder znaleziony :) Auto odpala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl