![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] wariuje oświetlenie
-
- Super Klubowicz
[D2 96 4.2PB/LPG ] wariuje oświetlenie
Witam ostatnio wariuje mi elektronika tzn. Siedze w aucie otwieram lusterko w daszku i mryga oswietlenie kabiny a w daszku nie podswietla, podczas zamykania auta zapalał sie jeden kierunek na chwile a po przypadkowym uruchomieniu alarmu cos zaskoczylo i podczas zamykania i otwierania juz wszystkie kierunki mrygaja niby spoko tylko ze podczas jazdy obojetn ie jaki kierunek wlacze to mrugaja wszystkie usunolem to poprzez rozpiecie zasilania przy pompce centralnego . Nie moge zaprogramowac pamieci foteli na dluzej poniewaz zaraz po zamknieciu auta z irdy i otwarciu wszystko sie przestawia a szczegolnie lustra na maxa w dół lub na boki oswietlenie dzwi tez raz dziala raz nie , krancowki sprawdzalem niby ok. Wszystko wskazuje na pompke centralnego , czy jeszcze gdzies sprawdzic ? W tej pompce jest az tyle odpowiedzialnych rzeczy ktore steruja tymi wszystkimi bajerami co mi sie psuja przestawiaja itp?
Co do foteli to mogę Ci napisać że jeśli zamkniesz auto na ustawieniu 2,3 lub 4 po czym je otworzysz to po otwarciu fotel ustawi się do pierwszej pamięci (zawsze). Chyba że wyłączysz pamięć
Sprawdzałeś to ? Ustawić swoje ustawienie w pierwszej pamięci i patrzeć co się dzieje ?
Kierunki hmm. W A4 miałem przypadek z kierunkami i winnym okazał się włącznik awaryjnych bo działa również jako przerywacz. Może tu tkwi problem. Nie on jest przerywaczem też u nas ?
Sprawdzałeś to ? Ustawić swoje ustawienie w pierwszej pamięci i patrzeć co się dzieje ?
Kierunki hmm. W A4 miałem przypadek z kierunkami i winnym okazał się włącznik awaryjnych bo działa również jako przerywacz. Może tu tkwi problem. Nie on jest przerywaczem też u nas ?
-
- Super Klubowicz