[D2 97 4.2PB/LPG ] Wymiana pompy ABS
-
- Forum Audi A8
[D2 97 4.2PB/LPG ] Wymiana pompy ABS
Koledzy mam pompe o takim nr:
8E0614111M
Czy pompa której bede szukał musi byc dokladnie o tym nr. Czy moze miec inna literke na koncu?
8E0614111M
Czy pompa której bede szukał musi byc dokladnie o tym nr. Czy moze miec inna literke na koncu?
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 14:42 przez lysyadam27, łącznie zmieniany 3 razy.
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
http://www.a8team.pl/topics28/2414.htm Raczej może być z inną literką , musisz doczytać czy ma podobne parametry . A innego numeru na pompie nie ma ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Wymieniałem pompe ABS ze sterownikiem i zamontowałem pompe o innej literce na końcu i działać, działała, ale świeciły się kontrolki hamulca i ABS na zegarach i po skasowaniu pod komputerem po 5 minutach znowu się pojawiały. Dopiero wymiana na pompe o tym samym symbolu, zlikwidowalo problem kontrolek.
Pozdrawiam
TelWorld
TelWorld
-
- Super Klubowicz
raczej na pewno nie masz racji te pompy wlasnie roznily sie tylko literkami na koncu.... po to one sapioter pisze:http://www.a8team.pl/topics28/2414.htm Raczej może być z inną literką , musisz doczytać czy ma podobne parametry . A innego numeru na pompie nie ma ?
np do jednego modelu a8 jest przykladowo 5 roznych pomp i numer jest ten sam jedynie lierka na koncu inna aby je rozroznic
Kolego pompa ABS musi mieć identyczny symbol a wszystkie pompy ABS mają ten sam numer tylko się różnią ostatnią literką.
Jeśli pomogłem , kliknij " POMÓGŁ"
Jeśli pomogłem , kliknij " POMÓGŁ"
"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
-
- Forum Audi A8
Nie można w większości przypadków. Numer sterownika określa wyposażenie, a więc ASR/ESP/ABS i różne kombinacje z FWD/4x4. Jednak jest pewna grupa sterowników, które w prostej linii są zamiennikami innych czyli są to po prostu te same sterowniki z wprowadzonymi usprawnieniami. Zamienniki te dostępne jednak są raczej tylko w serwisie i rzadko występują na rynku wtórnym. Zasadniczo sterowniki ogólnodostępne na rynku wtórnym i montowane w pierwszym montażu czyli końcówki numeru A, AB, AH, B, C, H, T itp nie są zamienne pomiędzy sobą.
>>>AUTOELEKTRONIKA<<<
Odświeżę temat. Miałem pompę z wadliwej serii 111F. Na allegro ceny tej pompy sięgają 500zł! Kosmos cena (za inną pompę ABS krzyczą 100zł) Zamówiłem pompę z allegro ale sprzedawca się pomylił i wysłał mi z numerem G. Założyłem tą pompę i chodzi. Czyli jednak można podmienić
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No quattro no fun